Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Roman Abramovich «φυγαδεύει» δύο γιοτ αξίας 1 δισ. ευρώ

Ο Roman Abramovich «φυγαδεύει» δύο γιοτ αξίας 1 δισ. ευρώ

Το ένα βρίσκεται βόρεια της Αλγερίας και το άλλο ξεκίνησε από Μαυροβούνιο και κινείται νότια

Σχετικά Άρθρα

Τα σούπερ γιοτ του Roman Abramovich βρίσκονται σε κίνηση προκειμένου να μην κατασχεθούν εξαιτίας των κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το Solaris μήκους 458 ποδιών αναχώρησε από το Μαυροβούνιο χθες Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022 και αυτή τη στιγμή κατευθύνεται νότια από τις ακτές της Αλβανίας.
Το Μαυροβούνιο, αν και δεν είναι μέλος της Ε.Ε., έχει δηλώσει ότι θα συμμορφωθεί με τα διατάγματα της Ένωσης, τα οποία οδήγησαν στον αποκλεισμό πλοίων που ελέγχονται από τη Ρωσία και που ελλιμενίζονται εντός των χωρών - μελών.
Το άλλο του γιοτ, το 533 ποδιών Eclipse, βρίσκεται βόρεια της Αλγερίας, ταξιδεύοντας ανατολικά μετά από ένα υπερατλαντικό ταξίδι.
Ούτε το Solaris, ούτε το Eclipse αναφέρουν τελικό προορισμό στα δεδομένα τους.
Τα δύο σούπερ γιοτ συνολικά κοστίζουν πάνω από 1 δισ. δολάρια.
Επίσης, να θυμίσουμε ότι σε κίνηση βρισκόταν και ένα από τα ιδιωτικά τζετ του Abramovich. Την Κυριακή, το Gulfstream G-650 αναχώρησε από τη Μόσχα για το Ισραήλ, επιστρέφοντας χθες Δευτέρα μέσω Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων ADS-B Exchange.
Στο αεροπλάνο κατά πάσα πιθανότητα ήταν και ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος -ο οποίος είναι και Ισραηλινός πολίτης- καθώς φωτογραφήθηκε από το Reuters στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ λίγο πριν αναχωρήσει το αεροπλάνο του.
Οι κυρώσεις της Ε.Ε. που βγήκαν σήμερα Τρίτη 15 Μαρτίου 2022 περιλαμβάνουν τον 55χρονο Abramovich, σύμφωνα με έγγραφα που δημοσίευσε το Bloomberg.
Η Ε.Ε. δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει τις πλήρεις λεπτομέρειες στην επίσημη εφημερίδα της.
Οι κυρώσεις εναντίον του έρχονται σε συνέχεια των αντίστοιχων που του επέβαλε το Ηνωμένο Βασίλειο την προηγούμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης