Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κλειστή η Μάγχη - Η βρετανική ναυτιλιακή P&O Ferries απέλυσε το ένα τέταρτο του προσωπικού της

Κλειστή η Μάγχη - Η βρετανική ναυτιλιακή P&O Ferries απέλυσε το ένα τέταρτο του προσωπικού της
Η έντονη αντίδραση των πληρωμάτων στις απολύσεις καθήλωσε τα πλοία στα λιμάνια, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια στη Μάγχη.
Σχετικά Άρθρα
Η ιστορική βρετανική ναυτιλιακή εταιρεία P&O Ferries, που ανήκει στην DP World με έδρα το Ντουμπάι, σε μια προσπάθεια να διορθώσει τις ζημιές της απέλυσε αιφνιδιαστικά 800 εργαζομένους της, δηλαδή περισσότερο από το ένα τέταρτο του εργατικου δυναμικού της.
Η έντονη αντίδραση των πληρωμάτων καθήλωσε τα πλοία στα λιμάνια, με αποτέλεσμα να διακοπούν τα δρομολόγια στη Μάγχη.
Η βρετανική ένωση εργαζομένων στις μεταφορές (RMT) ζήτησε από τους απολυόμενους να μην αποβιβαστούν από τα πλοία.
Ανθρωποι της ασφάλειας στο Ντόβερ επιχείρησαν να επιβιβαστούν στα πλοία για να απομακρύνουν το πλήρωμα.
Σχέδιο της εταιρείας είναι να επανδρώσει τα πλοία της κατά κύριο λόγο με φθηνότερα πληρώματα από το εξωτερικό, κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι στα πορθμεία, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά τους που προβλήθηκε από το BBC.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον γαλλικό Τύπο, στα λιμάνια του Ντόβερ και του Χαλ είχε μεταφερθεί ήδη με πούλμαν προσωπικό από την Κολομβία, που θα αντικαθιστούσε τούς υπό απόλυση εργαζομένους.
Η εξέλιξη απειλεί τους εμπορικούς δρόμους μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου, Ιρλανδίας και ηπειρωτικής Ευρώπης, γράφει το Bloomberg.
Χιλιάδες φορτηγά εξαρτώνται από την P&O Ferries για τις καθημερινές τους διελεύσεις, ωστόσο η εταιρεία είπε ότι δεν θα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς σημαντικές αλλαγές, μετά το Brexit και το Covid-19 που έπληξαν τα οικονομικά της.
Οι απώλειές της τον τελευταίο χρόνο ανήλθαν συνολικά σε 100 εκατ. λίρες.
«Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει μια από τις πιο επαίσχυντες πράξεις στην ιστορία των βρετανικών εργασιακών σχέσεων», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του σωματείου RMT Mike Lynch.
Ο γραμματέας Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου Grant Shapps, απαντώντας σε ερωτήσεις στη Βουλή των Κοινοτήτων, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι του Υπουργείου θα έχουν «επείγουσες συζητήσεις με την P&O για την κατάσταση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης