Τελευταία Νέα
Διεθνή

Joe Biden: Ο Putin είναι δολοφόνος δικτάτορας

Joe Biden: Ο Putin είναι δολοφόνος δικτάτορας
Αμερικανοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη διαδικασία αξιολόγησης και τεκμηρίωσης πιθανών εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden επανήλθε σήμερα στα εγκλήματα πολέμου που "διαπράττονται στην Ουκρανία" και στο Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin, τον οποίο χαρακτήρισε ως "δολοφόνο δικτάτορα" και "καθαρό κακοποιό".
Σε εκδήλωση για την ημέρα του Αγίου Πατρικίου, τη γιορτή των Ιρλανδών, στο Καπιτώλιο, ο Αμερικάνος πρόεδρος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα καταφέρθηκε κατά του Ρώσου προέδρου.
Ο Putin είναι "δολοφόνος δικτάτορας, καθαρός κακοποιός που διεξάγει έναν ανήθικο πόλεμο εναντίον τον ανθρώπων της Ουκρανίας", είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.
Παράλληλα, Αμερικανοί εμπειρογνώμονες βρίσκονται στη διαδικασία αξιολόγησης και τεκμηρίωσης πιθανών εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Antony Blinken.
“Οι αυτουργοί εγκλημάτων πολέμου που διαπράττονται στην Ουκρανία, όπου ο ρωσικός στρατός κατηγορείται ότι βομβαρδίζει αμάχους, θα πρέπει να «λογοδοτήσουν» ενώπιον της διεθνούς δικαιοσύνης”, προειδοποίησαν σήμερα οι υπουργοί Εξωτερικών της G7, σε μια κοινή ανακοίνωση.
Τέλος, ο εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, που ερευνά τις καταγγελίες περί εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία, μετέβη χθες στη χώρα αυτή και συναντήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης