Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραπληροφόρηση από γνωστή ιταλική εφημερίδα για την Ουκρανία – Δημοσίευσε πρωτοσέλιδη φωτογραφία με παραπλανητικό τίτλο

Παραπληροφόρηση από γνωστή ιταλική εφημερίδα για την Ουκρανία – Δημοσίευσε πρωτοσέλιδη φωτογραφία με παραπλανητικό τίτλο
Η ιταλική εφημερίδα κάλυπτε στο εν λόγω φύλλο τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο και το Λβιβ μαζί με έναν τίτλο που έγραφε «Η σφαγή» αλλά η φωτογραφία ήταν από το Ντόνετσκ
Σχετικά Άρθρα

Η ιταλική εφημερίδα La Stampa αρνείται τις κατηγορίες περί παραπληροφόρησης, καθώς δημοσίευσε πρωτοσέλιδη φωτογραφία από επίθεση ουκρανικού βαλλιστικού πυραύλου στο Ντόνετσκ, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η επιδρομή είχε πραγματοποιηθεί από τη Ρωσία.
Η ιταλική εφημερίδα κάλυπτε στο εν λόγω φύλλο τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο και το Λβιβ μαζί με έναν τίτλο που έγραφε «Η σφαγή».
Ο τίτλος αναγραφόταν πάνω στην εικόνα ενός άνδρα που καλύπτει το πρόσωπό του με θλίψη καθώς πτώματα και τραυματίες «βρίσκονται γύρω του στο Λβιβ».
«Το Κίεβο που προετοιμάζεται για την τελική επίθεση» από τα ρωσικά στρατεύματα», έγραφε επίσης η εφημερίδα.
Η φωτογραφία αναφερόταν στην πραγματικότητα στον απόηχο μιας επίθεσης με βαλλιστικό πύραυλο στο Ντόνετσκ, την πρωτεύουσα της φιλορωσικής αποσχισθείσας δημοκρατίας στην ανατολική Ουκρανία, που επλήγη από έναν τακτικό βαλλιστικό πύραυλο Tochka-U ο οποίος εκτοξεύθηκε από την Ουκρανία.

Αρνείται την παραπληροφόρηση

Ωστόσο, ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Massimo Giannini αρνείται κατηγορηματικά σε συνέντευξή του ότι το δημοσίευμα έχει σκόπιμα παραπλανήσει τους αναγνώστες.
«Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο και με πονάει πολύ είναι ότι υπάρχουν επίσης κάποιοι άνθρωποι και εδώ στην Ιταλία, άτομα του διαδικτύου, που το ενισχύουν και το αποκαλούν περίπτωση παραπληροφόρησης», είπε ο Giannini.
«Πού είναι η παραπληροφόρηση;» διερωτήθηκε.

Μισές αλήθειες

Όμως τι θα γινόταν, εάν μία ρωσική εφημερίδα στο πρωτοσέλιδό της αναφερόταν σε υποτιθέμενες ουκρανικές επιθέσεις σε περιοχές φιλορώσων ανταρτών της χώρας και είχε φωτογραφίες, που στην πραγματικότητα θα έδειχναν τις ρωσικές επιθέσεις στο Κίεβο.
Οι επικριτές θα κατήγγειλαν αμέσως τη δημοσίευση για συμμετοχή σε κατάφωρη παραπληροφόρηση και θα είχαν δίκιο.
Η πραγματικότητα αποδεικνύει τελικά πως στην παραπληροφόρηση συμμετέχουν και γνωστές δυτικές εφημερίδες.
carne.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης