Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Βομβαρδισμός σχολής καλών τεχνών στη Μαριούπολη – Στους 228 οι νεκροί στο Κίεβο, 260 στο Χάρκοβο

Ουκρανία: Βομβαρδισμός σχολής καλών τεχνών στη Μαριούπολη – Στους 228 οι νεκροί στο Κίεβο, 260 στο Χάρκοβο
Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στην Ουκρανία

Συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Μαριούπολη, όπου οι ρωσικές δυνάμεις βομβάρδισαν σχολή καλών τεχνών, η οποία αποτελούσε καταφύγιο για περίπου 400 κατοίκους, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή 20/3 το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.
Ωστόσο, δεν υπάρχουν πληροφορίες για νεκρούς ή τραυματίες από τη χθεσινή (19/3) επίθεση, αν και σύμφωνα με δημοτικό συμβούλιο, καταστράφηκε το κτίριο καταστράφηκε και υπήρχαν θύματα κάτω από τα χαλάσματα.
Ωστόσο, το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις αναφορές αυτές από ανεξάρτητη πηγή.
Ήδη, οι βομβαρδισμοί κατέστρεψαν το σιδηρουργικό και μεταλλουργικό εργοστάσιο Αζοφστάλ της Μαριούπολης.
Σημειώνεται ότι η Μαριούπολη, λιμάνι στρατηγικής σημασίας στη νοτιοανατολική Ουκρανία, βομβαρδίζεται τις τελευταίες εβδομάδες και υπάρχει έλλειψη νερού, αερίου, ηλεκτροδότησης, ενώ πτώματα κείτονται στους δρόμους και κόσμος βρίσκεται στα υπόγεια για να προστατευτεί.
Στο μεταξύ, 19 παιδιά, η πλειοψηφία των οποίων είναι ορφανά, διατρέχουν «μεγάλο κίνδυνο» παγιδευμένα σε σανατόριο, καθώς οι κηδεμόνες τους αδυνατούν να πάνε να τα πάρουν λόγω των μαχών, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οικείοι τους και αυτόπτες μάρτυρες.
Πρόκειται για παιδιά και έφηβους, ηλικίας 4 έως 17 ετών, που στάλθηκαν στην κλινική παίδων που ειδικεύεται στη θεραπεία πνευμονικών παθήσεων, προτού αρχίσει η ρωσική επίθεση στις 24 Φεβρουαρίου και πλέον, βρίσκονται "σε μεγάλο κίνδυνο", καθώς οι κηδεμόνες τους δεν μπόρεσαν να τα πάρουν πίσω λόγω των μαχών σε αυτή την πόλη που βομβαρδίζεται εδώ και αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Τα θύματα σε Κίεβο και Χάρκοβο

Στο Κίεβο ότι 228 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων και 4 παιδιά, όπως γνωστοποίησαν οι αρχές της ουκρανικής πρωτεύουσας.
Επίσης, 912 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή του Κιέβου.
Στο Χάρκοβο, στη βορειοανατολική Ουκρανία, τουλάχιστον 260 άμαχοι σκοτώθηκαν στις μάχες , ανάμεσά τους και ήταν 14 παιδιά, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.
Σημειώνεται ότι συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο από το ρωσικό πυροβολικό και αρκετές πολυκατοικίες και άλλα κτίρια χτυπήθηκαν και πήραν φωτιά το απόγευμα του Σαββάτου 19/3.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης