Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Ο Zelensky απαιτεί όπλα από τη Δύση και ρωτά εάν φοβούνται τη Ρωσία

Ουκρανία: Ο Zelensky απαιτεί όπλα από τη Δύση και ρωτά εάν φοβούνται τη Ρωσία
Ο Zelensky υπογράμμισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται μόλις το 1% των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ και το 1% των αρμάτων μάχης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας

Να προσφέρουν ένα μικρό τμήμα του οπλοστασίου τους ζητά από τη Δύση ο Ουκρανός πρόεδρος, V. Zelensky, «όχι μόνο για την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά για την ελευθερία όλης της Ευρώπης».
Ο Zelensky εμφανώς εκνευρισμένος απαίτησε από χώρες της Δύσης να προσφέρουν ένα μικρό τμήμα του οπλοστασίου τους, σημειώνοντας ότι το Κίεβο χρειάζεται τανκς, μαχητικά αεροσκάφη και οπλικά συστήματα κατά πλοίων, ενώ ρώτησε εάν φοβούνται τη Μόσχα.
Σημειώνεται ότι αρκετές χώρες έχουν υποσχεθεί να στείλουν αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους, καθώς και ελαφρύτερο οπλισμό.
«Αυτά τα έχουν οι εταίροι μας και απλά μαζεύουν σκόνη εκεί που είναι. Όλα αυτά είναι όχι μόνο για την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά για την ελευθερία όλης της Ευρώπης», δήλωσε ο Zelensky αργά το βράδυ του Σαββάτου 26/3 σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.
Υπογράμμισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται μόλις το 1% των αεροσκαφών του ΝΑΤΟ και το 1% των αρμάτων μάχης της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, δεσμευόμενος ότι δεν πρόκειται να ζητήσει περισσότερα.
Όπως είπε, «περιμένουμε επί 31 ημέρες. Ποιος είναι υπεύθυνος για την ευρωατλαντική κοινότητα; Είναι πραγματικά ακόμη η Μόσχα, λόγω εκφοβισμού;».
Σημειώνεται ότι ο Ουκρανός πρόεδρος έχει αναφέρει πολλές φορές ότι η Ρωσία θα επιχειρήσει να επεκταθεί περαιτέρω στην Ευρώπη εάν «πέσει» η Ουκρανία, όμως το ΝΑΤΟ δεν υποστηρίζει το αίτημά του για επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, εκτιμώντας ότι θα προκαλούσε μια γενικευμένη πολεμική σύγκρουση.

Το τίμημα της αναβλητικότητας σχετικά με τα αεροσκάφη είναι χιλιάδες ζωές Ουκρανών

Την απογοήτευσή του για τα ρωσικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη στην ανατολική Ευρώπη που δεν είχαν σταλεί στην Ουκρανία εξέφρασε ο Zelensky το Σάββατο 26/3 κατά την συνομιλία του με τον πρόεδρο της Πολωνίας, Andrzej Duda.
«Το τίμημα της αναβλητικότητας σχετικά με τα αεροσκάφη είναι χιλιάδες ζωές Ουκρανών», ανέφερε, σύμφωνα με ενημέρωση από την ουκρανική προεδρία.
Υπενθύμισε ότι η Πολωνία και οι ΗΠΑ είχαν δηλώσει αμφότερες την ετοιμότητά τους για να λάβουν τη σχετική απόφαση.
Πάντως, πριν από εβδομάδες η Ουάσινγκτον είχε απορρίψει την αιφνιδιαστική πρόταση της Πολωνίας να μεταφέρει μαχητικά MiG-29 σε αμερικανική βάση της Γερμανίας για να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης