Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 1,1%, στα 1.939 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Άνοδος 1,1%, στα 1.939 δολάρια η ουγγιά

Αυτή ήταν η πρώτη συνεδρίαση με κέρδη μετά από τέσσερεις πτωτικές

Σχετικά Άρθρα
Ανοδικά κατά 1,1% κινήθηκε σήμερα, Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, η τιμή του χρυσύ, η οποία διαμορφώθηκε στα 1.939 δολάρια η ουγγιά.
Αυτή ήταν η πρώτη συνεδρίαση με κέρδη μετά από τέσσερεις πτωτικές.
«Η αδυναμία πρόβλεψης των κινήσεων του Putin σημαίνει ότι η αγορά του χρυσού παραμένει ένα μεγάλο ασφάλιστρο κινδύνου έως ότου οι συνομιλίες έχουν μία θετική έκβαση, και αναμφισβήτητα, για παρατεταμένη περίοδο μετά από αυτό», δήλωσε ο Stephen Innes, διευθύνων σύμβουλος της SPI Asset Management.
«Οι τιμές του χρυσού είναι η καταλληλότερη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων για να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε αντίδραση στην Ουκρανία» και η απότομη άνοδός του μετά από τις μειώσεις υποδηλώνει ότι «η αγορά αντιμετωπίζει προσεκτικά τις ειρηνευτικές συνομιλίες», είπε ο ίδιος.
Ο χρυσός δέχθηκε πιέσεις χθες Τρίτη (29/3) μετά την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών.
Αν και στις συνομιλίες δεν σημειώθηκε σημαντική πρόοδος, και οι δύο πλευρές τις χαρακτήρισαν ως εποικοδομητικές και ο ρωσικός στρατός δήλωσε ότι θα περιορίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κοντά στο Κίεβο και την πόλη Τσερνίχιβ στη βόρεια Ουκρανία.
Όμως η αισιοδοξία σύντομα έδωσε τη θέση της στον σκεπτικισμό σχετικά με την πρόοδο προς την κατάπαυση του πυρός.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmytry Peskov δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν παρατήρησε τίποτα «πραγματικά υποσχόμενο» στις προτάσεις της Ουκρανίας που παρουσιάστηκαν στις συνομιλίες της Τρίτης.
Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και αξιωματούχοι των ΗΠΑ, έθεσαν εν αμφιβόλω εάν οποιαδήποτε δέσμευση για απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων ισοδυναμούσε με αλλαγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης