Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov (Ρωσία): Η απόφαση για πληρωμή σε ρούβλια μπορεί να ακυρωθεί αν αλλάξουν οι συνθήκες

Peskov (Ρωσία): Η απόφαση για πληρωμή σε ρούβλια μπορεί να ακυρωθεί αν αλλάξουν οι συνθήκες

Η Ρωσία δεν θα διακόψει την τροφοδοσία με φυσικό αέριο της Ευρώπης από σήμερα

Σχετικά Άρθρα

Ανοιχτό αφήνει η ρωσική κυβέρνηση το ενδεχόμενο να καταργηθεί στο μέλλον η απόφαση για πληρωμή της προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια, στην περίπτωση που οι συνθήκες αλλάξουν.
Την διευκρίνιση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov, λέγοντας «η απόφαση για παροχή φυσικού αερίου, σε μη φιλικές χώρες, σε ρούβλια μπορεί να ακυρωθεί στο μέλλον, αλλά προς το παρόν είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή για τη Μόσχα».
Η Ρωσία δεν θα διακόψει την τροφοδοσία με φυσικό αέριο της Ευρώπης από σήμερα, καθώς οι πληρωμές για τις παραδόσεις μετά την 1η Απριλίου πραγματοποιούνται κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου και τον Μάιο, ανακοίνωσε ο Peskov.
Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι η διαταγή του Vladimir Putin για την πληρωμή της προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια είναι μη αναστρέψιμη και ότι το ρούβλι είναι το προτιμώμενο και ασφαλέστερο νόμισμα για την Ρωσία αυτήν την στιγμή.
O Peskov ρωτήθηκε επίσης εάν το διάταγμα για τις πληρωμές για το φυσικό αέριο σε ρούβλια θα μπορούσε επίσης να ισχύσει αναδρομικά.
«Σίγουρα, αν προκύψουν άλλες προϋποθέσεις.

Αλλά στις τρέχουσες συνθήκες, τα ρούβλια είναι η πιο προτιμώμενη και αξιόπιστη επιλογή για εμάς», είπε απαντώντας σε ερώτηση εάν μπορεί να ακυρωθεί η απόφαση πληρωμής για το φυσικό αέριο σε ρούβλια.
«Όχι, δεν έχει αναδρομική ισχύ, φυσικά», εξήγησε ο γραμματέας Τύπου του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Οι εξαγωγές φυσικού αερίου θα συνεχισθούν με τους ρωσικούς όρους, ανακοίνωσε η Gazprom προσθέτοντας ότι σήμερα η εταιρεία ξεκίνησε να γνωστοποιεί στους πελάτες της την αλλαγή σύμφωνα με την οποία η εξόφληση των λογαριασμών θα γίνεται σε ρούβλια.
Η Gazprom προσθέτει στην ανακοίνωσή της ότι παραμένει αξιόπιστος εταίρος και ότι θα διατηρήσει ασφαλή την προμήθεια φυσικού αερίου.
Νωρίτερα, η Gazprom ανακοίνωσε ότι συνεχίζεται κανονικά η ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, στη σκιά της διαμάχης που είναι σε εξέλιξη για τον τρόπο πληρωμής των συμβολαίων.
Ο ρωσικός κρατικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε σήμερα ότι συνεχίζει να τροφοδοτεί με φυσικό αέριο την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, συμβαδίζοντας με τα αιτήματα από Ευρωπαίους καταναλωτές.
Η εταιρία δήλωσε ότι τα αιτήματα ανέρχονται σε 108,4 εκατ. κυβικά μέτρα για την 1η Απριλίου από 109,5 εκατ. κυβικά μέτρα μία ημέρα νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης