Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Πτώση 1,6%, στα 1.923,7 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Πτώση 1,6%, στα 1.923,7 δολάρια η ουγγιά

Συνολικά η εβδομάδα έκλεισε με απώλειες άνω του 1% καθώς οι τιμές πιέζονται από την άνοδο των αποδόσεων

Σχετικά Άρθρα

Με πτώση 1,6% έκλεισε η τιμή του χρυσού σήμερα, Παρασκευή 1 Απριλίου 2022, η οποία διαμορφώθηκε στα 1.923,7 δολάρια η ουγγιά.
Συνολικά η εβδομάδα έκλεισε με απώλειες άνω του 1% καθώς οι τιμές πιέζονται από την άνοδο των αποδόσεων από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και στη συνέχεια από την άνοδο της απασχόλησης και των μισθών στις τον Μάρτιο.
Στις ΗΠΑ δημιουργήθηκαν 431.000 θέσεις εργασίας τον Μάρτιο και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 3,6% από 3,8%.
«Το γεγονός ότι τα στοιχεία δεν ήταν αδύναμα υποδηλώνει ότι η Fed δεν θα επηρεαστεί από την επιθετική της προσέγγιση όσον αφορά την αύξηση των επιτοκίων», δήλωσε ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής στο Kitco.com.
«Αυτό μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμα αρνητικό για τον χρυσό, λόγω της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων που υποστηρίζει το δολάριο, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των αποδόσεων το οποίο είναι επίσης αρνητικό για τον χρυσό», είπε ο ίδιος.
«Ο πόλεμος Ρωσίας - Ουκρανίας παρείχε σταθερή υποστήριξη στον χρυσό και σε άλλα ασφαλή περιουσιακά στοιχεία, επομένως οποιαδήποτε σημάδια προόδου στις ειρηνευτικές συνομιλίες είναι πιθανό να δουν μέρος αυτής της υποστήριξης να εξασθενεί», αναφέρει ο Rupert Rowling, αναλυτής αγοράς της Kinesis.
Επίσης, «ο πονοκέφαλος του πληθωρισμού που ανησυχεί τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες δεν πρόκειται να περιοριστεί σύντομα, με περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων να αναμένονται τον Απρίλιο για να προσπαθήσουν να περιορίσουν τις αυξανόμενες τιμές», επισημαίνει ο Rowling.
Οι συνθήκες καθιστούν λιγότερο ελκυστικό το περιουσιακό στοιχείο του χρυσού» αφήνοντας το επίπεδο των 1.900 δολαρίων ως βάση στήριξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης