Τελευταία Νέα
Διεθνή

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Στις Βρυξέλλες στις 5 - 7 Απριλίου 2022 για τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ

Blinken (ΥΠΕΞ ΗΠΑ): Στις Βρυξέλλες στις 5 - 7 Απριλίου 2022 για τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ
Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας χαρακτήρισε «γροθιά στο στομάχι» τις εικόνες στην πόλη Μπούχα
Σχετικά Άρθρα
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες στις 5-7 Απριλίου 2022 για τη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, την Κυριακή 3 Απριλίου 2022.
Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών δήλωσε σε σημερινή συνέντευξη του στο CNN, ότι οι εικόνες με τον μεγάλο αριθμό των νεκρών Ουκρανών στην πόλη Μπούχα, μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων «είναι μια γροθιά στο στομάχι», όπως μετέδωσε το Reuters.
«Πρέπει να υπάρχει λογοδοσία», είπε.
«Αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι ότι δεν μπορούμε να μουδιάσουμε σε αυτό.
Δεν μπορούμε να το κανονικοποιήσουμε.
Αυτή είναι η πραγματικότητα του τι συμβαίνει κάθε μέρα όσο συνεχίζεται η κτηνωδία της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

Για γενοκτονία

Ο Blinken παρέκαμψε την ερώτηση για το αν οι Ηνωμένες Πολιτείες πιστεύουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα έχουν διαπράξει γενοκτονία.
«Θα εξετάσουμε προσεκτικά και θα καταγράψουμε όλα όσα βλέπουμε, θα τα συγκεντρώσουμε για να βεβαιωθούμε ότι τα αρμόδια θεσμικά όργανα και οργανισμοί το εξετάζουν, συμπεριλαμβανομένου του State Department», είπε.

Στρατιωτικό υλικό

Αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις αναφορές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διευκολύνουν τη μεταφορά αρμάτων μάχης σοβιετικής εποχής στις ουκρανικές δυνάμεις από τους συμμάχους της Ανατολικής Ευρώπης.
Δήλωσε όμως ότι τα μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ συνεχίζουν να παρέχουν όπλα "σε όλους τους τομείς".
«Υπάρχουν ή θα υπάρχουν σύντομα στην Ουκρανία περισσότερα από 10 αντιαρματικά συστήματα για κάθε ρωσικό άρμα» υπογράμμισε.

Ανασύνταξη ρωσικών δυνάμεων και «στρατηγική ήττα»

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας εκτίμησε πως είναι πολύ νωρίς για να πούμε με σιγουριά πως η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από το Κίεβο αποτελεί απόσυρση ή ανασύνταξη των ρωσικών δυνάμεων που μπορεί να ανεφοδιαστούν και να επιστρέψουν.
Ο ίδιος εκτίμησε πως η Ρωσία έχει υποστεί μια «στρατηγική ήττα» στην Ουκρανία και πρόσθεσε πως οι οικονομικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας «έχουν αρχίσει να έχουν μεγάλο αντίκτυπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης