Διεθνή

Ρωσία: Καλεί την Nuland (ΗΠΑ) με αποδείξεις για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων στην Ουκρανία

Ρωσία: Καλεί την Nuland (ΗΠΑ) με αποδείξεις για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων στην Ουκρανία
Θα αποσταλεί επίσημη πρόταση τη Δευτέρα 4 Απριλίου – Ποια στοιχεία θα προσκομίσει η Μόσχα
Σχετικά Άρθρα

Η διεθνής επιτροπή της Ρωσικής Κρατικής Δούμας (κάτω κοινοβουλίου) είναι έτοιμη να προσκαλέσει επίσημα την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδια για Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland να επισκεφθεί τη Μόσχα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ταξιδιού της, δήλωσε την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 ο πρόεδρος της επιτροπής Leonid Slutsky, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS.
«Τη Δευτέρα, 4 Απριλίου, η κοινοβουλευτική επιτροπή για τη διερεύνηση περιστάσεων που συνδέονται με την ίδρυση αμερικανικών βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία θα πραγματοποιήσει τακτική συνεδρίαση στο Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (άνω Βουλή)», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
«Η διεθνής επιτροπή της Κρατικής Δούμας είναι έτοιμη να στείλει επίσημη πρόσκληση στη Nuland να επισκεφθεί τη Μόσχα στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής της περιοδείας».

Ρωσική επιδημία

Σύμφωνα με τo μέλος της Δούμας, η επιτροπή σχεδιάζει να συζητήσει πιθανή επιρροή των δραστηριοτήτων των βιολογικών εργαστηρίων εργαστηρίων στην Ουκρανία στην επιδημιολογική κατάσταση στη Ρωσία
Η Nuland σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Γαλλία, την Τουρκία, την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γερμανία στις 2-9 Απριλίου για να συζητήσει την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία και τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Εξαλείφονται τα ίχνη

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov δήλωσε νωρίτερα ότι η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία αποδεικνύει ότι το κυβερνών καθεστώς του Κιέβου εξαλείφει επειγόντως τα ίχνη ενός στρατιωτικού προγράμματος βιολογικού πολέμου που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στην Ουκρανία.
Δήλωσε ότι το προσωπικό των ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων κατέθεσε ότι στις 24 Φεβρουαρίου επιχειρήθηκε να εξαφανισθούν παθογόνοι παράγοντες εξαιρετικά επικίνδυνων ασθενειών, όπως η πανώλη, ο άνθρακας, η τουλαραιμία, η χολέρα και άλλα.

Μυστικές έρευνες

Ενώ κατέθεσε ενώπιον της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ στις 9 Μαρτίου, η Nuland αναγνώρισε ότι στην Ουκρανία υπήρχαν κάποιες εγκαταστάσεις που διενεργούσαν μυστική βιολογική έρευνα και η Ουάσιγκτον ήθελε να εμποδίσει τις ρωσικές δυνάμεις να αποκτήσουν τον έλεγχο αυτών των εγκαταστάσεων.

Επιβεβαίωση της εμπλοκή του Πενταγώνου

Σημείωσε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ «ανησυχεί αρκετά ότι τα ρωσικά στρατεύματα, οι ρωσικές δυνάμεις, μπορεί να επιδιώκουν να αποκτήσουν τον έλεγχο [αυτών των εργαστηρίων], επομένως συνεργαζόμαστε με τους Ουκρανούς για το πώς μπορούν να αποτρέψουν την να πέσει οποιοδήποτε από αυτά τα ερευνητικά υλικά. στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων».
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για επιβεβαίωση της εμπλοκής του Πενταγώνου σε στρατιωτικο-βιολογικά προγράμματα στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης