Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Μικρή άνοδος 0,5%, στα 1.934 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Μικρή άνοδος 0,5%, στα 1.934 δολάρια η ουγγιά

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να είναι ένας από τους κύριους μοχλούς της αγοράς, φυσικά, αλλά οι επενδυτές δίνουν επίσης μεγάλη προσοχή στον πληθωρισμό

Σχετικά Άρθρα

Με μικρή άνοδο 0,5% έκλεισε σήμερα η τιμή του χρυσού, η οποία διαμορφώθηκε στα 1.934 δολάρια (συμβόλαιο Ιουνίου).
Οι αναλυτές λένε ότι ο χρυσός μπορεί να βρει κάποιο αγοραστικό ενδιαφέρον που σχετίζεται με την ιδιότητά του ως ασφαλές «καταφύγιο», μετά από ένα Σαββατοκύριακο με θλιβερούς τίτλους και εικόνες από την Ουκρανία, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την πρωτεύουσα, το Κίεβο.
«Μέχρι στιγμής, τα πτώματα 410 αμάχων έχουν βρεθεί σε πόλεις κοντά στην πρωτεύουσα που ανακτήθηκαν πρόσφατα από τις ρωσικές δυνάμεις», δήλωσε η γενική εισαγγελέας της Ουκρανίας, Iryna Venediktova.
Οι εικόνες ώθησαν αρκετούς Ευρωπαίους ηγέτες να ζητήσουν αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας.
«Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο πόλεμος στην Ουκρανία εξακολουθεί να είναι ένας από τους κύριους μοχλούς της αγοράς, φυσικά, αλλά οι επενδυτές δίνουν επίσης μεγάλη προσοχή στον πληθωρισμό», ο οποίος συνέχισε να είναι φλέγον ζήτημα σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αναφέρει ο Carlo Alberto De Casa, εξωτερικός αναλυτής αγοράς της Kinesis Money.
Ο χρυσός κέρδισε έδαφος ακόμη και όταν οι αποδόσεις των ομολόγων άρχισαν να κινούνται προς τα πάνω.
Οι υψηλότερες αποδόσεις μπορεί να είναι αρνητικές για τον χρυσό, αυξάνοντας το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης περιουσιακών στοιχείων χωρίς απόδοση.
Ένα ισχυρότερο δολάριο μπορεί επίσης να είναι αρνητικό για τα εμπορεύματα που τιμολογούνται στη μονάδα, καθιστώντας τα πιο ακριβά για τους χρήστες άλλων νομισμάτων.
Ο χρυσός, εν τω μεταξύ, «δεν κατάφερε να ξεπεράσει τη ζώνη αντίστασης των 1.950 δολαρίων, αλλά κατάφερε να παραμείνει πάνω από τη ζώνη στήριξης των 1.890-1.900 δολαρίων και το πολύτιμο μέταλλο ξεκίνησε τη νέα εβδομάδα να κινείται πλευρικά μεταξύ 1.920 και 1.930 δολαρίων», επισημαίνει ο De Casa.
«Από τεχνική άποψη, ένα διάλειμμα πάνω ή κάτω από αυτά τα επίπεδα θα πρόσφερε ένα πρώτο σήμα κατεύθυνσης στους επενδυτές», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης