Τελευταία Νέα
Διεθνή

Peskov: Δεν υπάρχουν οι συνθήκες για συνάντηση Putin – Zelensky – Εάν οι ΗΠΑ θέλουν ειρήνη, να μη δίνουν όπλα

Peskov: Δεν υπάρχουν οι συνθήκες για συνάντηση Putin – Zelensky – Εάν οι ΗΠΑ θέλουν ειρήνη, να μη δίνουν όπλα
Ο Putin θα εξετάσει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας της Ρωσίας, εάν μπουν στο ΝΑΤΟ Φινλανδία και Σουηδία είπε ο Peskov
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως δεν υπάρχουν ακόμα οι κατάλληλες συνθήκες για τη συνάντηση του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin με τον Ουκρανό ομόλογο του Volodymyr Zelensky διατύπωσε ο Dmitry Peskov, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, ο οποίος σημείωσε πως ουδέποτε ο Putin αρνήθηκε συνάντηση με τον Zelensky.
Σύμφωνα με τον Peskov, για να γίνει μια συνάντηση των δύο προέδρων θα πρέπει να έχει προηγηθεί κάποιο σύμφωνο συμφωνίας.
«Δεν υπάρχουν νεότερα γύρω από τους όρους μιας συμφωνίας.
Έχουμε πει ότι ουδέποτε ο πρόεδρος αρνήθηκε μια συνάντηση επί της αρχής, αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο, θα έπρεπε να υπάρχουν ο κατάλληλες συνθήκες» υποστήριξε ο Peskov, αναφέροντας πως δεν υπάρχει καμία συνεννόηση για ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων.
Όπως είπε ο Peskov, η Ρωσία θεωρεί πως η Λευκορωσία είναι ιδανικό μέρος για διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, αν και τόνισε ότι για αυτό θα πρέπει να συμφωνήσει και το Κίεβο.

Ενημέρωση για Moskva

Επιπλέον, ο Peskov ανέφερε πως ο πρόεδρος Putin ενημερώθηκε και για την κατάσταση του ρωσικού καταδρομικού πλοίου Moskva, το οποίο υπέστη σοβαρές ζημιές ύστερα από πυρκαγιά και εκρήξεις πυρομαχικών, όπως λέει η Μόσχα (το Κίεβο υποστηρίζει ότι έπληξε το πλοίο με δύο πυραύλους Neptune).
Ο Peskov δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, παραπέμποντας για το θέμα αυτό στο υπουργείο Άμυνας.

Να μη δίνουν όπλα στην Ουκρανία, αν θέλουν ειρήνη στην Ευρώπη

Αναφορά έκανε ο Peskov και στην αποστολή όπλων και εξοπλισμού από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία.
«Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να βοηθούν την Ουκρανία, εάν θέλουν ειρήνη στην Ευρώπη» είπε ο Peskov, προτείνοντας στις ΗΠΑ να ενθαρρύνουν την Ουκρανία να ικανοποιήσει τους όρους που έχει θέσει η Ρωσία.

Μέτρα εάν Σουηδία, Φινλανδία μπουν στο ΝΑΤΟ

Σχετικά με το σενάριο ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, ο Peskov είπε ότι ο πρόεδρος Putin θα εξετάσει ένα ευρύ φάσμα μέτρων για την ενίσχυση της ασφάλειας της Ρωσίας.
Όπως είπε, το υπουργείο Άμυνας εξακολουθεί να χρειάζεται χρόνο για να προχωρήσει στις προτάσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης