Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Ο Shoigu (Ρώσος Υπουργός άμυνας) υπέστη καρδιακή προσβολή από…μη φυσικά αίτια» ισχυρίζεται Ρωσοϊσραηλινός επιχειρηματίας

«Ο Shoigu (Ρώσος Υπουργός άμυνας) υπέστη καρδιακή προσβολή από…μη φυσικά αίτια» ισχυρίζεται Ρωσοϊσραηλινός επιχειρηματίας
Ο 66χρονος Soigu θεωρείται τώρα ότι βρίσκεται στην εντατική αφού υπέστη «ένα σοβαρό έμφραγμα» που «δεν θα μπορούσε να συμβεί λόγω φυσικών αιτιών», σύμφωνα με τον επιχειρηματία Nevzlin, υποδηλώνοντας ότι ο μακροχρόνιος σύμμαχος του Putin μπορεί να έγινε αντικείμενο απόπειρας δολοφονίας.

Ο Ρωσοϊσραηλινός επιχειρηματίας Nevzlin ανέφερε σε δηλώσεις του ότι ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Soigu υπέστη καρδιακή προσβολή, η οποία υποψιάζεται ότι προκλήθηκε από «μη φυσικά αίτια», σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.
Ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, ο οποίος είναι το «δεξί χέρι» του Putin και ηγέτης του ρωσικού στρατού για μια δεκαετία, ήταν βασικός πυλώνας στις πρώτες εβδομάδες του πολέμου στην Ουκρανία, αλλά πρόσφατα εξαφανίστηκε από τις τακτικές ενημερώσεις του Κρεμλίνου.
Υπήρχαν υποψίες για εντάσεις μεταξύ Putin και Soigu στα τέλη Μαρτίου σχετικά με την αργή πρόοδο της εισβολής, με τις αμερικανικές πληροφορίες να υποδηλώνουν ότι οι σχέσεις τους χειροτέρεψαν όταν ο Putin έμαθε την έκταση των ρωσικών απωλειών στην Ουκρανία.
Ωστόσο, ο 66χρονος Soigu θεωρείται τώρα ότι βρίσκεται στην εντατική αφού υπέστη «ένα σοβαρό έμφραγμα» που «δεν θα μπορούσε να συμβεί λόγω φυσικών αιτιών», σύμφωνα με τον επιχειρηματία Nevzlin, υποδηλώνοντας ότι ο μακροχρόνιος σύμμαχος του Putin μπορεί να έγινε αντικείμενο απόπειρας δολοφονίας.

Ποιος είναι ο Nevzlin

Ο Nevzlin, πρώην μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και κορυφαίο στέλεχος πετρελαίου, είναι ένας από τους πολλούς Ρώσους επιχειρηματίες που αναγκάστηκαν να φύγουν όταν έγιναν στόχος του Κρεμλίνου το 2003, αφού ο Putin αποφάσισε να καταλάβει την πετρελαϊκή εταιρεία Yukos. 
Καταδικάστηκε ερήμην σε ισόβια κάθειρξη το 2008 καθώς το Κρεμλίνο καταδίωκε τα ανώτατα στελέχη της Yukos και τον περασμένο μήνα ανακοίνωσε ότι απαρνιόταν το ρωσικό διαβατήριό του και δήλωσε ότι «ό,τι αγγίζει ο Putin πεθαίνει».
56604893-10718247-image-a-11_1649929803294.avif

Πριν φύγει από τη Ρωσία για το Ισραήλ για να γλιτώσει από τη δίωξη από το Κρεμλίνο το 2003, ο Nezvlin ήταν ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες της Ρωσίας που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μετάβαση της Ρωσίας από τον κομμουνισμό στην οικονομία της αγοράς εν μέσω της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης.
Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο Nevzlin ήταν αναπληρωτής διευθυντής των Κέντρων Επιστημονικής και Τεχνικής Δημιουργικότητας της Ρωσίας και το 1989 έγινε πρόεδρος της Menatep Bank - μιας από τις πρώτες ιδιωτικές τράπεζες που δημιουργήθηκαν από τον συνάδελφο επιχειρηματία Mikhail Khodorkovsky λίγο πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης στο 1991.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης