Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αμετάβλητα επιτόκια, περαιτέρω χαλάρωση αναμένουν οι αγορές

Κίνα: Αμετάβλητα επιτόκια, περαιτέρω χαλάρωση αναμένουν οι αγορές
Oι αγορές αναμένουν μια επικείμενη μείωση του ποσού των μετρητών που πρέπει να διαθέσουν οι τράπεζες ως αποθεματικά
Σχετικά Άρθρα
Αμετάβλητο διατήρησε η κεντρική τράπεζα της Κίνας το κόστος δανεισμού του μεσοπρόθεσμου δανείου της για τρίτο συνεχόμενο μήνα, όπως αναμενόταν, παρά το γεγονός ότι το Πεκίνο ζήτησε περισσότερα νομισματικά κίνητρα για να μετριαστεί η οικονομική επιβράδυνση.
Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας (PBOC) δήλωσε ότι διατηρεί το επιτόκιο των μονοετών δανείων μεσοπρόθεσμης δανειακής διευκόλυνσης (MLF) αξίας 150 δισεκατομμυρίων γιουάν (23,52 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αμετάβλητο στο 2,85%
Τριάντα ένας από τους 45 traders και αναλυτές, ή σχεδόν το 70% όλων των συμμετεχόντων σε δημοσκόπηση του Reuters, δεν προβλέπουν καμία αλλαγή στο ποσοστό MLF.

Περαιτέρω χαλάρωση αναμένουν οι αγορές

Αντίθετα, οι αγορές αναμένουν μια επικείμενη μείωση του ποσού των μετρητών που πρέπει να διαθέσουν οι τράπεζες ως αποθεματικά, αφού το Κρατικό Συμβούλιο ή το υπουργικό συμβούλιο ζήτησε την Τετάρτη για την έγκαιρη χρήση τέτοιων νομισματικών εργαλείων.
Οι παγκόσμιες επενδυτικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Citi, αναμένουν ότι μια τέτοια μείωση του δείκτη υποχρεωτικών αποθεματικών (RRR) θα μπορούσε να επιτευχθεί ήδη από την Παρασκευή, με πολλούς να αναμένουν περισσότερα μέτρα χαλάρωσης ακόμη στο δρόμο.
«Αμφιβάλλουμε ότι η επικείμενη μείωση του RRR θα είναι και η τελευταία κίνηση χαλάρωσης, δεδομένων των σοβαρών αντίξοων ανέμων που αντιμετωπίζει η οικονομία της Κίνας», δήλωσε ο Τζούλιαν Έβανς-Πρίτσαρντ, ανώτερος οικονομολόγος της Κίνας στην Capital Economics.
«Συνεχίζουμε να αναμένουμε άλλες 20 μονάδες βάσης μειώσεις των επιτοκίων αυτού του έτους και περαιτέρω επιτάχυνση της πιστωτικής επέκτασης».
Η πρόσφατη ταχεία εξάπλωση των κρουσμάτων COVID-19 έχει προκαλέσει lockdown σε δώδεκα πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένου του χρηματοοικονομικού κόμβου της Σαγκάης, εγείροντας ανησυχίες για ευρύτερες διαταραχές στην οικονομική δραστηριότητα.
Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα πρέπει να προσφέρουν περισσότερα κίνητρα για να διασφαλίσουν ότι η οικονομία θα πετύχει τον φετινό στόχο ανάπτυξης του 5,5% περίπου, λένε οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης