Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fed: Καλύτερη των προσδοκιών η ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο στις ΗΠΑ - Ισχυρή ανάκαμψη στη Νέα Υόρκη

Fed: Καλύτερη των προσδοκιών η ανάπτυξη της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάρτιο στις ΗΠΑ - Ισχυρή ανάκαμψη στη Νέα Υόρκη

Ειδικά στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, καταγράφηκε ιδιαίτερα ισχυρή ανάκαμψη της μεταποιητικής δραστηριότητας, όπως έδειξε ο δείκτης Empire State, o οποίος εκτινάχθηκε κατά 36,4 μονάδες

Σχετικά Άρθρα
H βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ τον Μάρτιο αναπτύχθηκε με υψηλότερο ρυθμό σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών, στον τρίτο συνεχόμενο μην κερδών, με τη μεταποίηση να κεφαλαιοποιεί την εξομάλυνση των αλυσίδων εφοδιασμού.
Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 0,9%, έναντι αύξησης 1,2% που κατέγραψε τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Παρασκευή η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, Federal Reserve.
Η συνολική βιομηχανική παραγωγή, που περιλαμβάνει πλην της μεταποίησης και τους κλάδους εξορύξεων και κοινής ωφέλειας, κατέγραψε επίσης αύξηση 0,9%.
Η μεταποιητική παραγωγή αυξήθηκε κατά 5,4% σε ετήσια βάση στο α' τρίμηνο του 2022, ενώ συνολικά η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 8,1% στο τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο του 2021.
Σημαντική ήταν η αύξηση της μεταποιητικής παραγωγής τον Μάρτιο στον κλάδο των οχημάτων, στο +7,8%.

Ισχυρή ανάκαμψη δείχνουν ο Empire State για την Πολιτεία της Νέας Υόρκης

Ειδικά στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, καταγράφηκε ιδιαίτερα ισχυρή ανάκαμψη της μεταποιητικής δραστηριότητας, όπως έδειξε ο δείκτης Empire State, ο οποίος εκτινάχθηκε κατά 36,4 μονάδες τον Απρίλιο.
Χαρακτηριστικό είναι ότι σε έρευνα της Wall Street Journal οι οικονομολόγοι ανέμεναν τη διατήρηση του δείκτη στις -11,8 μονάδες του Μαρτίου, όπου είχε βυθιστεί μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και τον Απρίλιο.
Οποιαδήποτε μέτρηση πάνω από το μηδέν υποδηλώνει βελτίωση των συνθηκών, ενώ με την άνοδο που σημείωσε ο δείκτης έφτασε τις 24,6 μονάδες.
Μεταξύ άλλων, ο δείκτης νέων παραγγελιών εκτινάχθηκε κατά 36,3 μονάδες στις 25,1 τον Απρίλιο και ο δείκτης αποστολών αυξήθηκε κατά 41,9 μονάδες στις 34,5.
Οι μη εκπληρωμένες παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 4,2 μονάδες στις 17,3 τον Απρίλιο, ενώ οι χρόνοι παράδοσης μειώθηκαν κατά 10,9 μονάδες στις 21,8 μονάδες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης