Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lindner (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Οι έκτακτες δαπάνες λόγω του Ουκρανικού δεν θα χρηματοδοτηθούν από νέους φόρους

Lindner (ΥΠΟΙΚ Γερμανίας): Οι έκτακτες δαπάνες λόγω του Ουκρανικού δεν θα χρηματοδοτηθούν από  νέους φόρους
Διατήρηση της εισφοράς αλληλεγγύης που επιβλήθηκε στην πανδημία ζητούν ορισμένα κρατίδια
Σχετικά Άρθρα

Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Christian Lindner (FDP) απέρριψε με σαφήνεια τις εκκλήσεις για αύξηση της φορολογίας προκειμένου να χρηματοδοτηθούν πρόσθετες δαπάνες που σχετίζονται με τον πόλεμο, σύμφωνα με δημοσία του Reuters.
«Ούτε είναι απαραίτητη η αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης, ούτε θα είχε οικονομικό νόημα», έγραψε ο Lindner σε άρθρο του στην εφημερίδα Rheinische Post (το Σάββατο 16 Απριλίου 2022).

Κόστος ζωής και μεσαία τάξη

Πολλοί ζητούν τώρα υψηλότερους φόρους.
Ως παράδειγμα, επισημανε, ο υπουργός πρόεδρος της Βάδης-Βυρτεμβέργης, Winfried Kretschmann (Πράσινοι), ζητούσε την πλήρη επαναφορά της εισφοράς αλληλεγγύης.
«Η πρόταση αυτή θα πλήξει πλήρως την εργαζόμενη μεσαία τάξη της κοινωνίας - σε ένα περιβάλλον όπου το κόστος ζωής αυξάνεται ούτως ή άλλως», έγραψε ο Lindner.

Μισθολογικές αυξήσεις κα πληθωρισμός

Οι περικοπές φόρων που μόλις εγκρίθηκαν από τη νκυβέρνηση θα εισπράττονταν και πάλι.
Θα μπορούσε κανείς να υποθέσει ότι η συνέπεια θα ήταν η αύξηση των μισθολογικών απαιτήσεων και, συνεπώς, νέα άνοδος του πληθωρισμού.

Φρένο χρέους
Βάσει της πολιτικής του FDP, ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Γερμανία είχε αποφασίσει ότι «μετά την κρίση θα επιστρέψουμε στο φρένο του χρέους και θα απέχουμε από τις αυξήσεις φόρων.
Ως υπουργός Οικονομικών, αισθάνομαι δεσμευμένος από αυτό», έγραψε ο Lindner.

Χρηματοδότηση

Ως εκ τούτου, χρηματοδότησε τις τεράστιες πρόσθετες δαπάνες του κράτους με περισσότερο χρέος εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας .
«Δεν το κάνω εύκολα ή ευχαρίστως, αλλά η κατάσταση το απαιτεί».

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης