Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Πάνω από 23.000 Ουκρανοί στρατιώτες και ξένοι μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Υπουργείο Άμυνας Ρωσίας: Πάνω από 23.000 Ουκρανοί στρατιώτες και ξένοι μισθοφόροι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία
«Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει αξιόπιστα στοιχεία για τις πραγματικές απώλειες του ουκρανικού στρατού, της Εθνικής Φρουράς και αφιχθέντων ξένων μισθοφόρων, που ο Zelensky φοβάται να πει στον λαό της Ουκρανίας» είπε ο Konashenkov

Οι απώλειες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας και ξένων μισθοφόρων ανέρχονται στα 23.367 άτομα ανακοίνωσε σε δημοσιογράφους ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky στα δυτικά μέσα ενημέρωσης ότι οι ανεπανόρθωτες απώλειες του ουκρανικού στρατού κατά την επιχείρηση ανέρχονται σε 2,5-3 χιλιάδες είναι ψέματα.
"Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας έχει αξιόπιστα στοιχεία για τις πραγματικές απώλειες του ουκρανικού στρατού, της Εθνικής Φρουράς και αφιχθέντων ξένων μισθοφόρων, που ο Zelensky φοβάται να πει στον λαό της Ουκρανίας.
Σήμερα, οι ανεπανόρθωτες απώλειες ανέρχονται σε 23.367 άτομα." είπε ο Konashenkov.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας θα δημοσιεύσει σύντομα ξεχωριστά στοιχεία από ουκρανικά έγγραφα για ανθρώπινες απώλειες.
«Μερικά στοιχεία από ουκρανικά έγγραφα σχετικά με τις απώλειές μας, που αποκαλύπτουν τον τόπο του θανάτου, τους τόπους ταφής των νεκρών, θα δημοσιεύσουμε σύντομα», είπε ο Konashenkov.
Ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας είπε επίσης ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατέστρεψαν τη συγκέντρωση εξοπλισμού και προπύργια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της ημέρας χτυπήθηκαν 15 εχθρικοί στόχοι από πυραύλους υψηλής ακρίβειας.
«Μεταξύ αυτών, στις περιοχές των οικισμών Barvenkovo, Rubizhne, Popasna, Novozvanovka, Krasnoarmeysk, Selidovo, Novobakhmutovka, καταστράφηκαν έξι σημεία συγκέντρωσης ουκρανικού στρατιωτικού εξοπλισμού και επτά οχυρά ουκρανικών στρατευμάτων», είπε ο Konashenkov.
Σύμφωνα με τον επίσημο εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 320 Ουκρανοί στρατιώτες, καταστράφηκαν 23 τεθωρακισμένα οχήματα και επτά οχήματα για διάφορους σκοπούς.
«Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, 134 αεροσκάφη, 460 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 246 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 2.269 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 252 πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών, 987 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, καθώς και ως 2.158 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων», είπε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης