Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tο Κίεβο θα αποδεχθεί σταδιακά απώλεια εδαφών - Προσεκτικά σχεδιασμένη η νέα επίθεση των Ρώσων

Tο Κίεβο θα αποδεχθεί σταδιακά απώλεια εδαφών - Προσεκτικά σχεδιασμένη η νέα επίθεση των Ρώσων
Οι Ρώσοι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν εδάφη που κέρδισαν αναφέρει ο Βρετανός στρατιωτικός αναλυτής, Richard Dannatt
Σχετικά Άρθρα

Για την έναρξη μιας νέας, πολύ προσεκτικά σχεδιασμένης στρατιωτικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία κάνει λόγο Βρετανός στρατιωτικός αναλυτής, επισημαίνοντας πως σταδιακά το Κίεβο μπορεί να αποδεχθεί την απώλεια μέρους της επικράτειας της.
«Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί σε όλα τα μήκη και πλάτη της Ουκρανίας τις τελευταίες ημέρες σηματοδοτούν την έναρξη μιας νέας επιχείρησης για την επίτευξη των στόχων τους.
Αυτήν την φορά έχουν προετοιμαστεί σχολαστικά» ανέφερε σε δηλώσεις του στο βρετανικό Sky News ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Μ. Βρετανίας, Richard Dannatt, αναφέροντας πως οι επιχειρήσεις θα εστιάσουν στις επαρχίες του Donetsk και του Luhansk.

Γιατί βομβαρδίζουν;

«Οι βομβαρδισμοί που αναφέρονται ευρέως τις τελευταίες ημέρες σε όλη την Ουκρανία θα πρέπει να θεωρηθούν προκαταρκτικό μέρος αυτής της στρατιωτικής επιχείρησης πριν από την χερσαία επίθεση στα ανατολικά.
Δύο είναι οι στόχοι των βομβαρδισμών.
Ο πρώτος είναι να κάμψει τη βούληση του ουκρανικού λαού.
Ο δεύτερος είναι να στοχεύσει στρατιωτικές αποθήκες για να προσπαθήσει να εμποδίσει την ικανότητα των Ουκρανών να υπερασπιστούν τα εδάφη τους από μια επίθεση στα ανατολικά.
Θα είναι μια πολύ προσεκτικά σχεδιασμένη επίθεση σε αντίθεση με την αρχική επίθεση προς το Κίεβο, η οποία απέτυχε πλήρως» αναφέρει ο Dannatt.
9_27.jpg

Επέκταση και δυτικά;

Σύμφωνα με τον Dannatt, μετά την στρατιωτική επιχείρηση στα ανατολικά, η Ρωσία θα μπορούσε να απειλήσει να κινηθεί και πιο δυτικά.
Μάλιστα, ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον ορισμό του Ρώσου στρατηγού, Aleksander Dvornikov, κάτι που επιβεβαιώνει, όπως λέει, ότι η Ρωσία θα έχει μια πιο καλή προσέγγιση στις επιχειρήσεις στο μέτωπο.

Χωρίς εναλλακτική οι υπερασπιστές της Μαριούπολης

Όσον αφορά τη μάχη στη Μαριούπολη, ο Βρετανός στρατιωτικός υποστηρίζει πως οι τελευταίοι Ουκρανοί υπερασπιστές δεν έχουν και πολλές εναλλακτικές.
«Πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να πέσει πλήρως η Μαριούπολη στα χέρια των Ρώσων.
Θα είναι ένα πολύ φρικτό και θλιβερό τέλος σε μια πολύ ηρωική μάχη.
Αλλά οι Ρώσοι θα έχουν επιτύχει έναν από τους στρατηγικούς τους στόχους που δεν είναι άλλος από το να δημιουργήσουν έναν χερσαίο διάδρομο που να συνδέει την Κριμαία μέσω της Μαριούπολης με την περιοχή του Donbass που συνορεύει με τη Ρωσία» επισημαίνει ο Dannatt.

Απώλεια εδαφών

Σύμφωνα με τον Dannatt, η Ρωσία δεν θα θέλει να εγκαταλείψει τα εδάφη που κέρδισε.
«Με την πάροδο του χρόνου, η Ουκρανία μπορεί να χρειαστεί να αποδεχθεί ότι έχασε μέρος της επικράτειας της.
Ποιος μπορεί να τους αναγκάσει να το κάνουν;
Ενδεχομένως αυτό να εξελιχθεί σε ένα αδιέξοδο μηνών, ετών.
Ίσως αυτό να γίνει με την πάροδο του χρόνου» υποστηρίζει ο Danatt.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης