Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η πολιτική κυρώσεων του οικονομικού στραγγαλισμού της Ρωσίας απέτυχε - Η οικονομία αντέχει

Putin: Η πολιτική κυρώσεων του οικονομικού στραγγαλισμού της Ρωσίας απέτυχε - Η οικονομία αντέχει
Η ρωσική οικονομία σταθεροποιείται, το ρούβλι επανέρχεται στα προ του πολέμου επίπεδα είπε ο Putin
Σχετικά Άρθρα
Την θέση πως η πολιτική των κυρώσεων του οικονομικού στραγγαλισμού (blitzkrieg) που επέβαλε η Δύση κατά της Ρωσίας απέτυχε διατύπωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, ο οποίος υποστήριξε πως η ρωσική οικονομία σταθεροποιείται και το ρούβλι επιστρέφει στα επίπεδα που ήταν στις αρχές του 2022 και πριν από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Προφανώς, ο βασικός αρνητικός παράγοντας για τη ρωσική οικονομία ήταν η πίεση των κυρώσεων από τις δυτικές χώρες.
Ευελπιστούσαν πως θα υπονόμευαν γρήγορα την χρηματοπιστωτική και οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, ότι θα προκαλούσαν πανικό στις αγορές, ότι θα κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα και ότι θα παρατηρούνταν μια ευρείας κλίμακας έλλειψη αγαθών στα καταστήματα.
Μπορούμε πλέον να πούμε με βεβαιότητα ότι μια τέτοια πολιτική απέναντι στη Ρωσία έχει αποτύχει» είπε ο Putin.

Η Ρωσία άντεξε

Επιπλέον, υποστήριξε πως λόγω των κυρώσεων στη ρωσική οικονομία, οι Ευρωπαίοι βλέπουν μια πτώση του βιοτικού τους επιπέδου, τη στιγμή που όπως είπε, η ρωσική οικονομία σταθεροποιείται, ο πληθωρισμός σταθεροποιείται ενώ και η ισοτιμία του ρουβλίου επανέρχεται στα προ του πολέμου επίπεδα.
«Η Ρωσία άντεξε αυτήν την άνευ προηγουμένου πίεση.
Η κατάσταση σταθεροποιείται, η ισοτιμία του ρουβλίου επέστρεψε στα επίπεδα του πρώτου εξαμήνου του Φεβρουαρίου και καθορίζεται από ένα αντικειμενικά ισχυρό ισοζύγιο πληρωμών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, το θετικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών του ισοζυγίου πληρωμών ξεπέρασε τα 58 δισεκατομμύρια δολάρια, και αυτό είναι ένα ιστορικό μέγιστο.
Τα μετρητά σε ξένο νόμισμα επιστρέφουν στο τραπεζικό σύστημα της χώρας, ο όγκος των καταθέσεων των πολιτών αυξάνεται.
Θα σταθώ ξεχωριστά στο θέμα του πληθωρισμού.
Τώρα σταθεροποιείται» υποστήριξε ο Putin.

Πληθωριστικό κύμα

«Πρέπει να στηρίξουμε τους πολίτες, να τους βοηθήσουμε να αντιμετωπίσουν το πληθωριστικό κύμα» επισήμανε ο Putin, αναφέροντας πως τον τελευταίο ενάμιση μήνα οι τιμές αυξήθηκαν κατά 9,4% στη Ρωσία σε ετήσια βάση, με τον πληθωρισμό να διαμορφώνεται στο 17,5% στις 8 Απριλίου.
Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος Putin ζήτησε να στηριχθεί η εγχώρια ζήτηση στη ρωσική οικονομία για να αποφευχθεί η υπερβολική συρρίκνωση της, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει ειδικές παραμέτρους για την αύξηση των κοινωνικών πληρωμών, των συντάξεων και των μισθών των κρατικών υπαλλήλων.
Επιπλέον, χαρακτήρισε πως πρωταρχικό μέλημα πλέον είναι η μακροπρόθεσμη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος τόσο σε ομοσπονδιακό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο ενώ σημείωσε πως παρατηρείται ανάκαμψη και στα αποθέματα των εμπορευμάτων στα εμπορικά δίκτυα της Ρωσίας..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης