Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Τι σημαίνει η απόφαση του Putin να αποκλείσει το εργοστάσιο του Azovstal

Μ. Βρετανία: Τι σημαίνει η απόφαση του Putin να αποκλείσει το εργοστάσιο του Azovstal
Απελευθερώνονται περισσότερες ρωσικές δυνάμεις για την ανατολική Ουκρανία αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Την απόφαση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin να ακυρώσει την επίθεση στο εργοστάσιο Azovstal δίνοντας ωστόσο διαταγή για τον ασφυκτικό αποκλεισμό του, επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας, το οποίο εκτιμά ότι ενδεχομένως αυτό να σημαίνει πως απελευθερώνονται περισσότερες ρωσικές δυνάμεις για την ανατολική Ουκρανία.
«Η απόφαση του Putin να αποκλείσει το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal δείχνει πιθανώς την επιθυμία να περιοριστεί η ουκρανική αντίσταση στη Μαριούπολη και να απελευθερωθούν ρωσικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν αλλού στην ανατολική Ουκρανία.
Μια πλήρης επίθεση από τη Ρωσία στο εργοστάσιο πιθανότατα θα είχε σημαντικές απώλειες για τις ρωσικές δυνάμεις, μειώνοντας περαιτέρω τη συνολική μαχητική τους αποτελεσματικότητα.
Στο ανατολικό Donbass, οι σφοδροί βομβαρδισμοί και οι μάχες συνεχίζονται καθώς η Ρωσία προσπαθεί να προχωρήσει περαιτέρω προς οικισμούς όπως οι Krasnyy Lyman, Buhayikva, Barvinkove, Lyman και Popasna, όπως προβλέπει το σχέδιο τους.
Παρά τη νέα εστίαση της Ρωσίας, οι ρωσικές δυνάμεις εξακολουθούν να υποφέρουν από τις απώλειες που υπέστησαν στις προηγούμενες συγκρούσεις.
Στο πλαίσιο της προσπάθεια τους να ανασυνθέσουν τις εξαντλημένες δυνάμεις τους, έχουν καταφύγει στη μεταφορά μη λειτουργικού εξοπλισμού πίσω στη Ρωσία για επισκευή» αναφέρει το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης