Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βοσνία: Ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ - Μια νεκρή, αρκετοί τραυματίες

Βοσνία: Ισχυρός σεισμός 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ - Μια νεκρή, αρκετοί τραυματίες
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ljubinje

Μία νεκρή και αρκετοί οι τραυματίες από τον σεισμό των 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νότιο τμήμα της Βοσνίας.
Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ljubinje (4.000 κάτοικοι), σύμφωνα με το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών ερευνών (USGS), ενώ απείχε 16 χιλιόμετρα από τη Stolac (14.000 κάτοικοι) και 42 χλμ. νοτιοανατολικά της Mostar (105.000 κάτοικοι), σύμφωνα με την εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Κέντρου Σεισμολογίας (EMSC).
Από τον σεισμό σημειώθηκαν εκτενείς υλικές ζημιές, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη Βοσνία.
Μια 28χρονη κάτοικος της Stolac, η οποία τραυματίστηκε όταν βράχος έπεσε πάνω στο σπίτι της λόγω του σεισμού, τελικά υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί στη κοντινή πόλη Mostar, όπως ανέφερε πηγή προσκείμενο στη δομή υγείας που επικαλέστηκαν αρκετά ΜΜΕ.
Επιπλέον, αρκετοί άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν πιο ελαφριά, μεταξύ των οποίων και μέλη της οικογένειας του θύματος, ενώ υλικές ζημιές, ιδίως ρωγμές σε τοίχους και καταρρεύσεις, αναφέρθηκαν από τις αρχές και την Πολιτική Προστασία στη Stolac , στη Ljubinje και στη Mostar.

Αισθητός στα Βαλκάνια

Πάντως, ο ισχυρός σεισμός, που διήρκεσε περίπου 20 δευτερόλεπτα, έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος των Βαλκανίων.
Μάλιστα, έγινε αισθητός μέχρι το Βελιγράδι, το Ζάγκρεμπ και τα Σκόπια, σε απόσταση 400 και πλέον χιλιομέτρων από το επίκεντρό της, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ακολούθησαν λιγότερο ισχυρές σεισμικές δονήσεις.
Σημειώνεται ότι προηγούμενη εξίσου ισχυρή σεισμική δόνηση στα Βαλκάνια (ισχύος 6,4 βαθμών) είχε καταγραφεί στις 29 Δεκεμβρίου 2020 στην Κροατία, στην περιφέρεια Πέτρινια (κεντρικά), με τον επίσημο απολογισμό να κάνει λόγο για 7 νεκρούς και καταστροφές εκατοντάδων κτιρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης