Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία αναπτύσσει βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat με πυρηνικές κεφαλές – Άτρωτοι στην αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ

Η Ρωσία αναπτύσσει βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat με πυρηνικές κεφαλές –  Άτρωτοι στην αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ
Η μονάδα των βαλλιστικών πυραύλων θα εδρεύει στο Ουζούρ, στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας
Η Ρωσία σχεδιάζει να αναπτύξει την πρώτη στρατιωτική μονάδα που θα είναι εξοπλισμένη με τους βαλλιστικούς πυραύλους Sarmat, ικανούς να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, το αργότερο έως το φθινόπωρο 2022, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Dmitry Rogozin, τον επικεφαλής της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας Roscosmos.

Η μονάδα αυτή θα εδρεύει στο Ουζούρ, στην περιφέρεια Κρασνογιάρσκ, περίπου 3.000 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, σύμφωνα με το TASS που επικαλείται συνέντευξη του  Rogozin, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24 TV.

«Άτρωτος»

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τεχνικά δεδομένα καθιστούν αυτόν τον πύραυλο άτρωτο τόσο στα υπάρχοντα όσο και στα μελλοντικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
«Αυτή είναι μια τεράστια επιτυχία για τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς μας. Είμαστε πολύ περήφανοι», πρόσθεσε.
Η Ρωσία πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat (ICBM) από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ στην περιοχή του Αρχάγγελσκ, ανέφερε την Τετάρτη (20/4) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ο Sarmat ICBM έχει αναπτυχθεί στο Makeyev State Rocket Center (μέρος της Roscosmos) και κατασκευάζεται από την Krasmash.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ειδικών ο RS-28 Sarmat είναι ικανός να φέρει μια κεφαλή MIRVed βάρους έως και 10 τόνων σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, τόσο μέσω του Βόρειου όσο και του Νότιου Πόλο


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης