Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβενία - βουλευτικές εκλογές: Στις κάλπες 1,7 εκατ. ψηφοφόροι – Αβέβαιη η επανεκλογή Jansa

Σλοβενία - βουλευτικές εκλογές: Στις κάλπες 1,7 εκατ. ψηφοφόροι – Αβέβαιη η επανεκλογή Jansa
Jansa και Golob οι βασικοί αντίπαλοι της εκλογικής αναμέτρησης

Στις κάλπες για να ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές της Σλοβενίας καλούνται σήμερα (24/4) 1,7 εκατ. ψηφοφόροι, σε μια εκλογική αναμέτρηση που φαίνεται η του αμφιλεγόμενου, συντηρητικού απερχόμενου πρωθυπουργού Janez Jansa να είναι αβέβαιη.
Τα εκλογικά κέντρα στη χώρα κλείσουν στις 19:00 και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, μέχρι τότε ο 63χρονος Jansa, ο οποίος κατηγορείται ότι αντιγράφει τον αυταρχικό τρόπο διακυβέρνησης του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban, θα δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον φιλελεύθερο υποψήφιο Robert Golob.
Ο 55χρονος Robert Golob, ένας πρώην επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της ηλιακής ενέργειας και πλέον έχει στραφεί στην πολιτική, έχει δηλώσει ότι οι εκλογές αυτές αποτελούν «δημοψήφισμα για τη δημοκρατία στη Σλοβενία». Το κόμμα του, το Κίνημα της Ελευθερίας, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις συγκεντρώνει το 27,7% των ψήφων, ενώ Σλοβένικο Δημοκρατικό Κόμμα (SDS) του Jansa φαίνεται να συγκεντρώνει το 24% των ψήφων.
Πάντως, ο Robert Golob, σε περίπτωση που εκλεγεί, έχει υποσχεθεί να επιστρέψει «η κανονικότητα».
Η συμμετοχή, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αναμένεται αυξημένη, γύρω στο 60% έναντι του 52% στις εκλογές του 2018, κάτι που αποδίδεται και στη μεγάλη κινητοποίηση εθελοντών σε όλη τη χώρα για να πείσουν του νέους να ψηφίσουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης