Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kim Jong un (Β. Κορέα): Επιταχύνουμε την ανάπτυξη του πυρηνικού μας οπλοστασίου

Kim Jong un (Β. Κορέα): Επιταχύνουμε την ανάπτυξη του πυρηνικού μας οπλοστασίου
Με επίδειξη διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων η παρέλαση για τα 90 χρόνια από την ίδρυση του στρατού της Β. Κορέας
Σχετικά Άρθρα
Την πρόθεση του να επιταχύνει την ανάπτυξη του πυρηνικού οπλοστασίου της χώρας του εξέφρασε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση στο πλαίσιο του εορτασμού των 90 χρόνων από την ίδρυση του βορειοκορεατικού στρατού.
Ο Kim είπε πως «θα «ενισχύσει και θα αναπτύξει» το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας του ενώ υποστήριξε ότι «θα συνεχίσουμε να παίρνουμε μέτρα για να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε τις πυρηνικές δυνατότητες της χώρας μας με ταχύτερο ρυθμό».
«Η πυρηνική δύναμη της Δημοκρατίας πρέπει να είναι έτοιμη να ασκήσει την υπεύθυνη αποστολή της και τη μοναδική αποτρεπτική της δύναμη» υποστήριξε ο Kim, όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Δεδομένου του ταραχώδους πολιτικού και στρατιωτικού υποβάθρου και των διαφόρων κρίσεων που μέλλονται (...) πρέπει να αυξήσουμε κι άλλο τη δύναμή μας με όσο πιο ταχύ ρυθμό είναι δυνατόν» επισήμανε ο βορειοκορεάτης ηγέτης, αναφέροντας πως αν και τα πυρηνικά όπλα της χώρας του έχουν ρόλο πρωτίστως αποτρεπτικό, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εάν απειληθούν τα «θεμελιώδη συμφέροντα» της Βόρειας Κορέας .

Επίδειξη

Στην παρέλαση επιδείχθηκαν τα πιο εξελιγμένα όπλα της Βόρειας Κορέας, όπως υπερηχητικοί πύραυλοι και ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος Hwasong-17, ο οποίος μπορεί να φέρει πολλαπλές πυρηνικές κεφαλές, ικανές να κινηθούν σε πολλές τροχιές μετά την επανείσοδο στην ατμόσφαιρα.
Ο πύραυλος αυτός είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης