Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αlphabet: Καθαρά κέρδη 16,44 δισ. δολ. το α’ τρίμηνο του 2022, στα 68,01 δισ. δολ. τα έσοδα

tags :
Αlphabet: Καθαρά κέρδη 16,44 δισ. δολ. το α’ τρίμηνο του 2022, στα 68,01 δισ. δολ. τα έσοδα
Kατώτερα των προσδοκιών έσοδα και κέρδη για τη μητρική της Google...

Επιβράδυνση σε έσοδα και κέρδη σημείωσε η μητρική εταιρεία της Google, Αlphabet, την Τρίτη 26 Απριλίου το α’ τρίμηνο του 2022.
Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 16,44 δισ. δολ. ενώ οι πωλήσεις άγγιξαν τα 68,01 δισ. δολ., όντας κατώτερα των προσδοκιών, καθώς οι διαφημιστές μείωσαν τις δαπάνες στο πλαίσιο των αυξανόμενων ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση.
Η Alphabet αντιμετωπίζει επιβράδυνση στα έσοδα, που είχαν εκτιναχθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, η αύξηση των πωλήσεων αναμένεται να ανέλθει στο 23% για το τρίμηνο, σημειώνοντας επιβράδυνση σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους (+34%).
Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, η Google απέσυρε πολλές από τις υπηρεσίες της από τη Ρωσία μετά την εισβολή στην Ουκρανία, εν μέρει λόγω των ομοσπονδιακών κυρώσεων, μια ενέργεια που είναι πιθανό να βλάψει τα ευρωπαϊκά έσοδα.
Η υποδομή του cloud συνεχίζει να αναπτύσσεται ταχύτερα από το τμήμα διαφημίσεων, καθώς η Google μάχεται με την Amazon και τη Microsoft για να συγκεντρώσει έσοδα από εταιρείες που μετακινούν ροές εργασίας από τα δικά τους κέντρα δεδομένων.
Οι αναλυτές αναμένουν ότι η εταιρεία θα αναφέρει ανάπτυξη 42% στο cloud.
Τον Μάρτιο, η Google ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Mandiant αντί 5,4 δισεκ. δολ., με την επιφύλαξη της έγκρισης κλεισίματος τους επόμενους μήνες.
Η επιχείρηση θα λειτουργούσε παράλληλα με το Google Cloud.
Από αυτόν τον μήνα, η Google άρχισε να φέρνει τους υπαλλήλους πίσω στα φυσικά γραφεία τρεις ημέρες την εβδομάδα παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισε κάποιες αντιδράσεις από το προσωπικό.
Οι εργαζόμενοι δήλωσαν επίσης σε ετήσια έρευνα ότι γίνονται όλο και πιο δυσαρεστημένοι με τις αμοιβές, τις προαγωγές και την εκτέλεση, ανέφερε το CNBC.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης