Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Έκλεισαν τα εργοστάσια της Foxconn στο Kunshan - Αρχίζουν τα προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας για την Apple

Κίνα: Έκλεισαν τα εργοστάσια της Foxconn στο Kunshan - Αρχίζουν τα προβλήματα εφοδιαστικής αλυσίδας για την Apple

Κλείνουν τα εργοστάσια τεχνολογικών γιγάντων της Ταϊβάν στο Kunshan λόγω εμφάνισης κρουσμάτων. Εκεί δεν επιτρέπεται τώρα η λειτουργία τους ούτε με το σύστημα του «κλειστού βρόχου»

Σχετικά Άρθρα

O τεχνολογικός γίγαντας Foxconn της Ταϊβάν, που αποτελεί το μεγαλύτερο κατασκευαστή ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο και τον κύριο προμηθευτής της Apple, υποχρεώθηκε ξανά να αναστείλει τη λειτουργία δύο εργοστασίων του στο Kunshan της Κίνας, μετά την επιβολή αυστηρού lockdown στην περιοχή από τις κινεζικές αρχές.
Στις 22 Απριλίου, στο Kunshan αναφέρθηκαν 23 νέα κρούσματα covid19 και η κινεζική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της πολιτικής για μηδενικά κρούσματα, επέβαλε καραντίνα.
Το Kunshan είναι μια πόλη 2,1 εκατομμυρίων κατοίκων στην ανατολική παράκτια επαρχία Jiangsu, 32 μίλια ανατολικά του μεγάλου τεχνολογικού κόμβου της Σαγκάης, η οποία βρίσκεται σε αυστηρό lockdown εδώ και εβδομάδες.
Εκατομμύρια κάτοικοι στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται επί του παρόντος σε εικονικό lockdown ή κατ' οίκον περιορισμό από τότε που χτύπησε το νέο κύμα τον Μάρτιο, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων την ημέρα έχει αυξηθεί σε περισσότερα από 20.000.
Πλέον η καραντίνα επεκτείνεται και στο Kunshan.
Το Kunshan φιλοξενεί πολλά εργοστάσια που διευθύνονται από διάφορες εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών της Ταϊβάν.
Η Shenzhen, που αποτελεί η Silicon Valley της Κίνας, έχει επίσης θέσει τα 17,5 εκατομμύρια κατοίκους της σε αυστηρή καραντίνα.
Αλλά και το νότιο Guangdong, ένας άλλος τεχνολογικός κόμβος, επέβαλε lockdown σε όλη την πόλη.
Η Foxconn έχει δύο εργοστάσια στο Kunshan, όπου η παραγωγή σταμάτησε στις 20 Απριλίου όταν μερικοί εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι που ζουν στους κοιτώνες των εργοστασίων της Kunshan έχουν τεθεί σε καραντίνα και απαγορεύεται κάθε μετακίνησή τους.
Έως λίγες μέρες πριν την επιβολή αυτής της νέας σκληρής καραντίνας, η Foxconn συνέχιζε κανονικά τις δραστηριότητές της στο Shenzhen παρά τα lockdown που είχαν επιβληθεί εκεί, απομονώνοντας τους εργαζομένους της από την υπόλοιπη κοινωνία.
Οι υπάλληλοι της εταιρείας στο Shenzhen μεταφέρονταν από το εργοστάσιο στους κοιτώνες που ανήκουν στην εταιρεία χωρις να έρχονται σε επαφή με κανέναν και κάνοντας τακτικά τεστ COVID-19.
Το «σύστημα κλειστού βρόχου» της Foxconn εφαρμόστηκε και σε άλλο της εργοστάσιο στο Dongguan.
Κι ενώ πριν λίγες μέρες, οι τοπικές αρχές του Kunshan έδωσαν άδεια να ξανανοίξουν 60 εργοστάσια που είχαν κλείσει και σκέφτονταν να χαλαρώσουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς, μόλις εμφανίστηκαν τα κρούσματα στο εργοστάσιο της Foxconn έκαναν στροφή 180 μοιρών.
Σε μια συνέντευξη στις 25 Απριλίου στο Al-Jazeera, ο εκτελεστικός εκπρόσωπος της Foxconn, Jimmy Huang, ανέφερε ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας συνεχίζονται κανονικά και οτι η παραγωγή επιχειρείται να μεταφερθεί από την περιοχή του Kunshan σε άλλα εργοστάσια προκειμένου να στηριχθούν οι διαταραγμένες αλυσίδες εφοδιασμού της εταιρείας.
«Με δεδομένο ότι η παραγωγή είχε προηγουμένως αναπτυχθεί σε εφεδρικά εργοστάσια, τα κύρια προϊόντα του εργοστασίου βρίσκονται σε αποθήκες λιμενικών εγκαταστάσεων εκτός Κίνας και τα αποθέματα είναι επαρκή, ο αντίκτυπος στις δραστηριότητες της εταιρείας είναι περιορισμένος», δήλωσε ο Huang.
Στις ΗΠΑ ωστόσο, η Apple που εξαρτάται από τη Foxconn για να αναπληρώσει τις προμήθειες iPhone και iPad, αναμένεται σύντομα να έχει πρόβλημα, αφού όχι μόνο το εργοστάσιο της Foxconn στη Kunshan, αλλά και των άλλων ταϊβανέζων προμηθευτών της Apple που βρίσκονται στο Kunshan, της Pegatron και της Compal Electronics, έχουν αναστείλει τις δραστηριότητες τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης