Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mικρά κέρδη 0,4% για τον χρυσό λόγω ανόδου του δολαρίου, στα 1.870 δολάρια η ουγγιά

Mικρά κέρδη 0,4% για τον χρυσό λόγω ανόδου του δολαρίου, στα 1.870 δολάρια η ουγγιά
Το συμβόλαιο Μαΐου στο ασήμι κινήθηκε επίσης με μικρά κέρδη 0,4% και ολοκλήρωσε στα 22,665 δολάρια η ουγγιά.

Mικρά κέρδη σημείωσε ο χρυσός την Τρίτη 3 Μαΐου, λόγω της ανοδικής πορεία του δολαρίου..
Σημειώνεται ότι το μεν ακριβό δολάριο καθιστά λιγότερο ελκυστικό το πολύτιμο μέταλλο για κατόχους άλλων νομισμάτων, ενώ οι αυξημένες αποδόσεις των ομολόγων προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα επένδυσης.
Σε αυτό το κλίμα, το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού έκλεισε τις συναλλαγές στα 1.870 δολάρια η ουγγιά με μικρή άνοδο 0,4%, έχοντας ανακάμψει από το χαμηλό ημέρας όταν βρέθηκε έως και τα 1.849 δολάρια η ουγγιά.
Όπως σημειώνει ο Ricardo Evangelista της ActivTrades, η προσοχή αγοράς είναι εστιασμένη σε μεγάλο βαθμό στη σύσφιξη των νομισματικών πολιτικών από τις μεγάλες κεντρικές τράπεζες και ειδικά την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, το συμβόλαιο Μαΐου στο ασήμι κινήθηκε επίσης με μικρά κέρδη 0,4% και ολοκλήρωσε στα 22,665 δολάρια η ουγγιά.
Το συμβόλαιο Ιουλίου του χαλκού προσέθεσε 0,4% και ολοκλήρωσε στα 4,283 δολ. η λίβρα, η πλατίνα Ιουλίου σημείωσε άλμα 2,8% κλείνοντας στα 958,6 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου ενισχύθηκε κατά 1% ολοκληρώνοντας στα 2.238 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης