Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μ. Βρετανία: Η Ρωσία αναπτύσσει 22 τάγματα βόρεια του Donbass για την κατάληψη του

Μ. Βρετανία: Η Ρωσία αναπτύσσει 22 τάγματα βόρεια του Donbass για την κατάληψη του
Απώτερος στόχος να περικυκλώσουν και να αποκόψουν τις ουκρανικές δυνάμεις
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως η Ρωσία έχει αναπτύξει 22 τάγματα κατά μήκος της γραμμής βόρεια του Donbass διατυπώνει στην τελευταία ενημέρωση του το υπουργείο Άμυνας της Μ. Βρετανίας.
Όπως αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας, οι δυνάμεις αυτές έχουν αναπτυχθεί κοντά στην πόλη Izium, από όπου εκτιμάται πως θα προωθηθούν στο Donbass.
«Παρά την προσπάθεια τους να διασπάσουν την ουκρανική άμυνα και να αποκτήσουν δυναμική, οι Ρώσοι είναι πολύ πιθανό να προχωρήσουν πέρα από το Izium για να καταλάβουν τις πόλεις Kramatorsk και Severodonetsk.
Καταλαμβάνοντας αυτές τις πόλεις θα εδραιώσουν τον στρατιωτικό έλεγχο στο βορειοανατολικό Donbass και θα αποκτήσουν ένα σημείο αναφοράς προκειμένου να αποκόψουν τις ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή» επισημαίνει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας.

Επιβεβαιώνουν και οι Ουκρανοί

Σημειώνεται πως την ίδια πληροφόρηση παρείχε νωρίτερα και το ουκρανικό γενικό επιτελείο στρατού, το οποίο και αυτό ανέφερε, πως μονάδες του στρατού της Ρωσίας αποπειρώνται να προωθηθούν περαιτέρω στην περιοχή Donbasss (ανατολικά) από τον βορρά, για να περικυκλώσουν ουκρανικές δυνάμεις εκεί.
Μάλιστα οι Ουκρανοί έκαναν λόγο για μονάδες τεθωρακισμένων, πεζικού και αλεξιπτωτιστών που έπληξαν στόχους στη γραμμή του μετώπου μεταξύ της Izium και της Barvenkov, ενώ ανέφεραν πως για να υποστηρίξουν την προέλασή τους, «οι εισβολείς μετακίνησαν συστοιχίες βαρέων ολμοβόλων 240 χιλιοστών Τιουλπάν και εκτοξευτήρες πολλαπλών ρουκετών Σμιρτς από την περιοχή Belgorod σε αυτή της Izium».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης