Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Putin ζήτησε συγγνώμη από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Bennett για τις δηλώσεις Lavrov σχετικά με τις «εβραϊκές ρίζες» του Ηitler

O Putin ζήτησε συγγνώμη από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Bennett για τις δηλώσεις Lavrov σχετικά με τις «εβραϊκές ρίζες» του Ηitler
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι έκανε δεκτή τη συγνώμη του
Σχετικά Άρθρα
O πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett δήλωσε σήμερα 5 Mαΐου ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin τού ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergey Lavrov, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες.
Κατόπιν της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον ρώσο ηγέτη, ο Bennett είπε ότι έκανε δεκτή τη συγγνώμη του Πούτιν, τον οποίο ευχαρίστησε επειδή ξεκαθάρισε τη θέση του.
Ο Naftali Bennett ανέφερε επίσης ότι ζήτησε από τον Vladimir Putin να εξετάσει το ενδεχόμενο να επιτρέψει την εκκένωση του πολιορκημένου εργοστασίου χάλυβα Azovstal στη Μαριούπολη.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός σημείωσε ότι διατύπωσε το συγκεκριμένο αίτημα ύστερα από την επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky.
Σύμφωνα με τον Bennett, ο Putin  υποσχέθηκε ότι θα ανοίξει έναν «ανθρωπιστικό διάδρομο» για την απομάκρυνση των αμάχων.

Είναι μια μάλλον σπάνια -αν όχι και πρωτοφανής- ενέργεια από τον Ρώσο ηγέτη που είναι γνωστός για τα αιχμηρά του σχόλια. Εξίσου αιχμηρός, έως και άκομψος, είναι στις εκφράσεις του και ο πολύπειρος Sergey Lavrov.
Ο Βenett είναι από τους λίγους ηγέτες που διατηρεί τηλεφωνική επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο, ακόμη και μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Είχε επισκεφτεί μάλιστα τη Μόσχα τον Μάρτιο, όπου και είχε πολύωρη συνομιλία στο Κρεμλίνο με τον Putin.
Υπενθυμίζεται πως σε συνέντευξή του την 1η Μαΐου στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι, ο Lavrov είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «και ο Ηitler ήταν εβραϊκής καταγωγής».
Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Zelensky να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απάντησε ότι «και ο Hitler ήταν εβραϊκής καταγωγής.
Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι Εβραίοι». 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης