Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη: Ατράνταχτες αποδείξεις και μαρτυρίες για εγκλήματα πολέμου από τον Ουκρανικό στρατό - Κατέρρευσαν τα fake news

Αποκάλυψη: Ατράνταχτες αποδείξεις και μαρτυρίες για εγκλήματα πολέμου από τον Ουκρανικό στρατό - Κατέρρευσαν τα fake news
Σύμφωνα με τη Μόσχα, οι ουκρανικές αρχές και οι δυτικοί σύμμαχοί τους έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την αποκάλυψη αυτής της θλιβερής αλήθειας
Σχετικά Άρθρα

Σε μια άτυπη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την Παρασκευή (6/5/2022), Ρώσοι διπλωμάτες παρουσίασαν ατράνταχτες αποδείξεις για εγκλήματα που διαπράχθηκαν από τον ουκρανικό στρατό και τις εθνικιστικές ομάδες, με την παρεμπόδιση μεταξύ άλλων της εκκένωσης αμάχων.
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας Vasily Nebenzya
τόνισε ότι οι ουκρανικές αρχές και οι δυτικοί σύμμαχοί τους έκαναν ό,τι μπορούσαν για να αποτρέψουν την αποκάλυψη αυτής της θλιβερής αλήθειας.
Ο Nebenzya ζήτησε από τους ξένους ομολόγους του να δώσουν τη δέουσα προσοχή στο γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός ανέπτυξε επανειλημμένα βαρέα όπλα σε κατοικημένες περιοχές και χρησιμοποίησε αμάχους ως ανθρώπινη ασπίδα, κάτι που συνιστά παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου.

Ανρώπινη ασπίδα

«Έχουμε αρκετούς λόγους να πιστεύουμε ότι όλες αυτές οι αρχές παραβιάζονται συστηματικά από τον ουκρανικό στρατό και τους παραστρατιωτικούς.
Υπάρχουν πολλές αφηγήσεις αυτόπτων μαρτύρων για το πώς ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί αμάχους ως ομήρους και ανθρώπινη ασπίδα», είπε όπως μεταδίδει το Tass.
Οι παρευρισκόμενοι στη συνάντηση ενημερώθηκαν για την τακτική του ουκρανικού στρατού να δημιουργεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις εντός πολυκατοικιών και πολιτικών υποδομών.

Όπλα σε πολυκατοικίας

Τα άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα είναι τοποθετημένα στα ισόγεια, και ελεύθεροι σκοπευτές, φορητοί πύραυλοι και βαριά όπλα τοποθετούνται στην οροφή, με πολίτες κυριολεκτικά στριμωγμένους ανάμεσά τους.
Ρώσοι διπλωμάτες έδειξαν βιντεοσυνεντεύξεις Ουκρανών αμάχων που είχαν καταφέρει να διαφύγουν από τη ζώνη των εχθροπραξιών.
Πολλοί κατέθεσαν ότι ο ουκρανικός στρατός άνοιξε πυρ εναντίον των αυτοκινήτων όσων προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν ανθρωπιστικούς διαδρόμους για εκκένωση.

Οι μαρτυρίες

Μια γυναίκα - κάτοικος της Μαριούπολης απέρριψε κατηγορηματικά τις φήμες ότι ο ρωσικός στρατός ήταν υπεύθυνος για την έκρηξη μέσα στο θέατρο.
Αρκετοί δημοσιογράφοι μοιράστηκαν με το κοινό τις εντυπώσεις τους από πρώτο χέρι από αρκετές εβδομάδες που πέρασαν στις Δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk και σε περιοχές που ελέγχονται από τον ρωσικό στρατό.
Ο Ιταλός δημοσιογράφος Giorgio Bianchi είπε ότι η παραπληροφόρηση και η προπαγάνδα απλώς καθυστέρησαν την πορεία των συγκρούσεων.
«Είμαι Ευρωπαίος. Δεν επιθυμώ να διαδίδονται ψευδείς ειδήσεις για την Ευρώπη», σημείωσε.
Ως παράδειγμα τέτοιων ψεύτικων αναφορών, ανέφερε τους ισχυρισμούς για ρωσικό χτύπημα κατά του θεάτρου στη Μαριούπολη.
Η Βουλγάρα δημοσιογράφος Asya Zuan, του ειδησεογραφικού πρακτορείου News Front, είπε ότι μπόρεσε να δει μόνη της ότι οι άνθρωποι των δημοκρατιών του Donetsk και του Luhansk δεν επιθυμούσαν ποτέ η κρίση στην Ουκρανία να εξελιχθεί σε πόλεμο.
Προέτρεψε τις αρχές της χώρας της να σταματήσουν να κάνουν οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει κλιμάκωση της σύγκρουσης.
Ο επικεφαλής του γραφείου του λιβανέζικου τηλεοπτικού σταθμού Al Mayadeen στη Μόσχα, Salyam Adi
l, υπογράμμισε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ της αντίληψης κάποιου για γεγονότα από ασφαλές μέρος εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τον τόπο της σύγκρουσης και του τι πραγματικά συμβαίνει στο έδαφος.

Το τάγμα Azov

Είπε ότι η κατάσταση είναι πολύ δραματική για να ανεχτούμε οποιεσδήποτε προσπάθειες διάδοσης ισχυρισμών που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Ορισμένοι δημοσιογράφοι έδειξαν τις αναφορές και τις συνεντεύξεις τους με ανθρώπους στις δημοκρατίες του Donetsk και του Luhansk, συμπεριλαμβανομένης της πόλης της Μαριούπολης.
Καθένας από τους ερωτηθέντες μοιράστηκε προσωπικές αναμνήσεις για το πώς οι Ουκρανοί στρατιώτες και μέλη του τάγματος Azov είχαν βομβαρδίσει σπίτια, έθεσαν σε κίνδυνο τις ζωές αμάχων και είχαν αναπτύξει όπλα σε κατοικημένες περιοχές.
«Σήμερα δεν μιλάμε για λογαριασμό μας.
Απλώς δίνουμε τον λόγο σε ανθρώπους που έχουν βιώσει τι συνέβαινε εκεί, στην πρώτη γραμμή, για να τους αφήσουμε να εξηγήσουν πώς επέζησαν και ποιοι στην πραγματικότητα διέπραξαν φρικαλεότητες εκεί. Κάθε λέξη είναι δική τους και όχι δική μας.
Αν δεν θέλετε να τους ακούσετε, είναι διαφορετικό, ποιος μπορεί να καταθέσει, και όχι να διαδώσει προπαγάνδα», είπε ο Nebenzya σε εκείνους τους εκπροσώπους των δυτικών χωρών που προσπάθησαν να υποστηρίξουν ότι η Ρωσία διέδιδε ψευδείς ειδήσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης