Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σκοτεινά παιχνίδια: Ομάδες χρηματοδοτούμενες από τον Soros σαμποτάρουν με μανία την εξαγορά του Twitter από τον Musk

Σκοτεινά παιχνίδια: Ομάδες χρηματοδοτούμενες από τον Soros σαμποτάρουν με μανία την εξαγορά του Twitter από τον Musk

Οι ομάδες του Soros με επιστολές τους σε μεγάλες εταιρείες και άλλα μέσα προσπαθούν να ματαιώσουν την εξαγορά της πλατφόρμας από τον Musk

Σχετικά Άρθρα

Στόχος έχει γίνει ο Elon Musk λόγω της απόφασής του να εξαγοράσει το Twitter με σκοπό να προωθήσει την ελευθερία του λόγου στην πλατφόρμα.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla στις 3 Μαΐου ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα στις ομάδες που με επιστολή τους προέτρεψαν τις επιχειρήσεις να μποϊκοτάρουν το Twitter εάν ο Musk ανατρέψει τις πρακτικές ελέγχου περιεχομένου της εταιρείας κοινωνικής δικτύωσης, μια εβδομάδα αφότου κατέληξε σε συμφωνία για την απόκτηση της πλατφόρμας.
«Ποιος χρηματοδοτεί αυτούς τους οργανισμούς που θέλουν να ελέγχουν την πρόσβασή σας στις πληροφορίες; Ας ερευνήσουμε…» έγραψε ο Musk στο Twitter στις 3 Μαΐου.
«Το φως του ήλιου είναι το καλύτερο απολυμαντικό», είπε χαρακτηριστικά.

Οι ομάδες του Soros

Η απάντηση του Musk ήρθε μετά την αναφορά του CNN σχετικά με την επιστολή που υπογράφηκε από περισσότερες από δώδεκα οργανώσεις.
«Ενδιαφέρον. Αναρωτιέμαι αν αυτοί που χρηματοδοτούν αυτούς τους οργανισμούς έχουν πλήρη επίγνωση του τι κάνουν οι οργανισμοί», έγραψε ο Musk την επόμενη μέρα απαντώντας σε άρθρο της Daily Mail.
Το άρθρο, το οποίο κοινοποιήθηκε από τον Musk, αποκάλυψε ότι «οι στελέχη του George Soros, της Clinton και του Obama και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις βρίσκονται πίσω από την εκστρατεία κατά του Musk» που προέτρεπε τις μεγάλες εταιρείες να μποϊκοτάρουν το Twitter μετά την εξαγορά του.
Οι οργανισμοί έστειλαν την επιστολή σε μεγάλες εταιρείες, όπως η Coca-Cola, η Apple, η Kraft και η Disney, ζητώντας τους να αποσύρουν τις διαφημιστικές τους δαπάνες από το Twitter εάν ο Musk δεν ακολουθήσει συγκεκριμένους κανόνες.
Αυτοί οι κανόνες περιλαμβάνουν τη διατήρηση της απαγόρευσης για δημόσια πρόσωπα και πολιτικούς που απομακρύνθηκαν από την πλατφόρμα, όπως ο Trump.
Το Ίδρυμα Black Lives Matter Network, το NARAL Pro-Choice America, το Women’s March, το Media Matters for America και το GLAAD είναι μεταξύ των οργανώσεων.

«Κινδυνεύει η φήμη σας»

Σύμφωνα με την επιστολή, οι οργανισμοί προειδοποίησαν ότι «ως κορυφαίοι διαφημιστές στο Twitter, η επωνυμία σας κινδυνεύει να συσχετιστεί με μια πλατφόρμα που ενισχύει το μίσος, τον εξτρεμισμό, την παραπληροφόρηση για την υγεία και τους θεωρητικούς συνωμοσίας».
Το Twitter κινδυνεύει να μετατραπεί σε «βόθρο παραπληροφόρησης» υπό την ηγεσία του Musk, δήλωσαν.
Το άρθρο της Daily Mail ισχυρίστηκε ότι ««ομάδες σκοτεινού χρήματος» όπως το Ίδρυμα Ανοιχτής Κοινωνίας του Soros, ΜΚΟ που ιδρύθηκαν από πρώην στελέχη της κυβέρνησης Clinton και Obama πλούσιοι Δημοκρατικοί δωρητές και τα οικογενειακά τους ιδρύματα, εργατικά συνδικάτα, και οι κυβερνήσεις των ευρωπαϊκών εθνών» υποστηρίζουν αυτούς τους οργανισμούς.

Οι χορηγοί

Η επιστολή υπογράφηκε από 26 ομάδες με επικεφαλής τις Accountable Tech, Media Matters for America και UltraViolet.
Μεταξύ των υπογραφόντων της επιστολής είναι η Access Now, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2009 με σκοπό την υπεράσπιση και την επέκταση των ψηφιακών πολιτικών δικαιωμάτων των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Η ομάδα, στον ιστότοπό της, είναι αντίθετη στην εξαγορά του Twitter από τον Musk.
Πάνω από το 60% της χρηματοδότησης του οργανισμού προέρχεται από κυβερνήσεις και αναπτυξιακούς φορείς, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του.
Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εξωτερικών, η κυβερνητική υπηρεσία της Σουηδίας Sida, οι Global Affairs Canada, το ολλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών ήταν μεταξύ των μεγαλύτερων χορηγών στον οργανισμό το 2021, αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.
Το Open Society Foundations του Soros είναι επίσης σημαντικός χορηγός της ομάδας.

Οι οργανισμοί

Η Accountable Tech, ένας άλλος φορέας που υπογράφει την επιστολή, είναι μια ομάδα με έδρα την Ουάσιγκτον που συνιδρύθηκε από τη Nicole Gill, που αντιτάθηκε σθεναρά στην οικονομική πολιτική του τέως προέδρου Donald Trump.
Η Gill ίδρυσε την Accountable Tech τον Μάιο του 2020 μαζί με τον Jesse Lehrich, ο οποίος είναι πρώην εκπρόσωπος της προεδρικής εκστρατείας της Hillary Clinton το 2016.
Ο Lehrich είναι επίσης ανιψιός του David Axelrod, πρώην ανώτερου συμβούλου του προέδρου Barack Obama, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail.
«Οι γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης διαβρώνουν την συναινετική μας πραγματικότητα και ωθούν τη δημοκρατία στο χείλος του γκρεμού», αναφέρει η οργάνωση στον ιστότοπό της.
Το Media Matters for America, που συνυπογράφει την επιστολή, είναι μια οργάνωση παρακολούθησης των μέσων ενημέρωσης που ιδρύθηκε το 2004 από τον David Brock, έναν πρώην δεξιό ερευνητικό ρεπόρτερ που έγινε φιλελεύθερος.
Ο Brock είχε περιγραφεί από το περιοδικό Time το 2015 ως «ένας από τους πιο σημαίνοντες πράκτορες στο Δημοκρατικό Κόμμα».
Η UltraViolet, άλλος ένας φορέας που υπογράφει την επιστολή, είναι μια ομάδα υπεράσπισης των γυναικών που ιδρύθηκε το 2012.

Η προοδευτική μη κερδοσκοπική οργάνωση περιγράφει τον εαυτό της ως «μια ισχυρή και ταχέως αναπτυσσόμενη κοινότητα ανθρώπων που κινητοποιήθηκαν για να καταπολεμήσουν τον σεξισμό και να δημιουργήσουν έναν κόσμο χωρίς αποκλεισμούς».

www.bankingnews.gr



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης