Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bild: Ο κόσμος φοβάται την γενική κινητοποίηση του Putin της 9ης Μαΐου - Τα σενάρια των... επικείμενων ανακοινώσεων

Bild: Ο κόσμος φοβάται την γενική κινητοποίηση του Putin της 9ης Μαΐου - Τα σενάρια των... επικείμενων ανακοινώσεων
Ορισμένοι εκτιμούν ότι ο Putin θα μπορούσε να κινητοποιήσει όλους τους στρατιώτες και τους εφέδρους της χώρας για τον πόλεμο - Άλλοι, εκτιμούν ότι ο Putin θα μπορούσε να κηρύξει την "αποναζιστικοποίηση" της Ουκρανίας και να προσαρτήσει τα εδάφη στα ανατολικά που κατέκτησε ο ρωσικός στρατός
Σχετικά Άρθρα

Τα μάτια όλης της Ευρώπης είναι στραμμένα στη Μόσχα με ανησυχία ενόψει της Δευτέρας 9 Μαΐου, καθώς όπως υπενθυμίζει η Bild, η Ρωσία γιορτάζει την "Ημέρα της Νίκης" κατά των Ναζί.
Ο Vladimir Putin θα εκφωνήσει ομιλία στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας.
Ερώτημα αποτελεί το τι θα ανακοινώσει ο Putin, του οποίου ο επιθετικός πόλεμος στην Ουκρανία διεξάγεται με αμείωτη αγριότητα εδώ και 74 ημέρες, αναφέρει το δημοσίευμα.

"Οι προβλέψεις για την 9η Μαΐου είναι απίστευτες."

"Ορισμένοι εκτιμούν ότι ο Putin θα μπορούσε να κινητοποιήσει όλους τους στρατιώτες και τους εφέδρους της χώρας για τον πόλεμο", γράφει ο Ρώσος δημοσιογράφος Maksim Kurnikov στη Bild am Sonntag.
Ο Kurnikov ήταν αναπληρωτής αρχισυντάκτης του ανεξάρτητου ραδιοφωνικού σταθμού "Ekho Moskvy" πριν κλείσει λόγω των επικριτικών ρεπορτάζ του.
Άλλοι γνώστες της Ρωσίας εκτιμούν ότι ο Putin θα μπορούσε να κηρύξει την "αποναζιστικοποίηση" της Ουκρανίας και να προσαρτήσει τα εδάφη στα ανατολικά που κατέκτησε ο ρωσικός στρατός.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg έχει προειδοποιήσει τώρα ακόμη και τη Ρωσία κατά της χρήσης πυρηνικών όπλων.
"Το μήνυμά μας είναι σαφές: μετά από μια χρήση πυρηνικών όπλων, θα υπάρχουν μόνο χαμένοι σε όλες τις πλευρές", δήλωσε ο Stoltenberg στη Welt am Sonntag.
"Δεν μπορείς να κερδίσεις έναν πυρηνικό πόλεμο και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί, και αυτό ισχύει και για τη Ρωσία".
Ωστόσο, ο Stoltenberg δήλωσε επίσης ότι το ΝΑΤΟ δεν έχει αποδείξεις ότι τα ρωσικά πυρηνικά όπλα βρίσκονταν σε υψηλότερη κατάσταση ετοιμότητας από την έναρξη του πολέμου.
Παραδοσιακά, στις 9 Μαΐου, οι ηρωικές πράξεις του Κόκκινου Στρατού στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο γιορτάζονται με μεγάλες γιορτές σε όλη τη Ρωσία και μια στρατιωτική παρέλαση με τανκς διασχίζει τη Μόσχα, αναφέρει η Bild.

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το μήνυμα της 9ης Μαΐου στη Ρωσία ήταν ένα ξεκάθαρο "ποτέ ξανά πόλεμος", λέει ο Kurnikov.

Αλλά αυτό το σύνθημα έχει αντικατασταθεί από τότε από ένα τρομερό "Μπορούμε να νικήσουμε ξανά".
Στην πραγματικότητα, ο Putin ήθελε να διακηρύξει τη νίκη επί της Ουκρανίας αυτή τη φορά, αλλά τα στρατεύματά του απέχουν πολύ από αυτό.
"Η λατρεία της νίκης έχει γίνει θρησκεία στη Ρωσία", γράφει ο Kurnikov.

Αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει σαφές: ο στρατός του Putin έχει υπερεκτιμηθεί εντελώς, καθώς σύμφωνα με την Bild:

  • Ο υποτιθέμενος μεγάλος, ισχυρός και άρτια εξοπλισμένος ρωσικός στρατός αποτυγχάνει να εισβάλει στην πολύ μικρότερη Ουκρανία.
  • Τα στρατεύματα μπροστά από την πρωτεύουσα Κίεβο αναγκάστηκαν να αποσυρθούν και πάλι, ταπεινωμένα.
  • Το καμάρι του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας βυθίστηκε από τους Ουκρανούς.
  • Η πολυδιαφημισμένη πασχαλινή επίθεση δεν έχει σημειώσει καμία πρόοδο εδώ και εβδομάδες.

Τώρα, μια ουκρανική αντεπίθεση απώθησε με επιτυχία τους Ρώσους ακόμη και από το Χάρκοβο, μια πόλη με πάνω από ένα εκατομμύριο κατοίκους στα βορειοανατολικά.

Οι άνθρωποι στη Ρωσία θα πρέπει να αντιληφθούν όσο το δυνατόν λιγότερο αυτές τις απώλειες.

Ο δημοσιογράφος Kurnikon δηλώνει πως "σε όλους εκείνους που πάντα πίστευαν σε μια νίκη του Putin, μια νέα προπαγανδιστική επίθεση στις 9 Μαΐου θα τους βοηθήσει να αποκλείσουν την πραγματικότητα - τις αυξήσεις των τιμών, την εξαφάνιση των δυτικών εμπορικών σημάτων, τις απαγορεύσεις πτήσεων προς την Ευρώπη, τον οργιώδη πληθωρισμό, την αντικατάσταση των τηλεοπτικών ψυχαγωγικών προγραμμάτων με ατελείωτες προπαγανδιστικές εκπομπές".
Και όλοι όσοι δεν θέλουν να κλείσουν τα μάτια τους θα απομακρυνθούν από τα πανταχού παρόντα πανό των "Ζ" και θα υποφέρουν από το γεγονός ότι μια σημαντική για αυτούς ημέρα μνήμης έχει μετατραπεί σε ημέρα μιλιταρισμού, δήλωσε ο Kurnikov.
"Ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν όλα αυτά, ότι πρέπει να παρακολουθήσουν τη χώρα τους να μετατρέπεται σε μια δικτατορία παρόμοια με εκείνη που ηττήθηκε το 1945".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης