Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Ουκρανική προβοκάτσια – Ναρκοθετήθηκε και θα ανατιναχθεί γέφυρα στο Donetsk

Ρωσία: Ουκρανική προβοκάτσια – Ναρκοθετήθηκε και θα ανατιναχθεί γέφυρα στο Donetsk
Οι Ουκρανοί σχεδιάζουν να ανατινάξουν τη γέφυρα  για να κατηγορήσουν τα ρωσικά στρατεύματα γι' αυτό

Μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό στο Slavyansk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) ναρκοθετήθηκε από Ουκρανούς εθνικιστές που επιδιώκουν να κατηγορήσουν τα ρωσικά στρατεύματα για την έκρηξή της, δήλωσε την Κυριακή (8/5/2022) ο Mikhail Mizintsev επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Διαχείρισης Άμυνας της Ρωσίας.
«Οι νεοναζί των ουκρανικών ενόπλων μονάδων έχουν ναρκοθετήσει μια σιδηροδρομική και μηχανοκίνητη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Sukhoi Torets στο Slavyansk της Λαϊκής Δημοκρατίας του Doentsk.
Σχεδιάζουν να την ανατινάξουν για να κατηγορήσουν τα ρωσικά στρατεύματα γι' αυτό», δήλωσε ο Mizintsev., σύμφωνα με το Tass.

Προβοκάτσιες με βομβαρδισμούς

Εξάλλου πληροφορίες για προβοκάτσιες, που προετοιμάζονται από τις ουκρανικές αρχές στις περιφέρειες Lvov και Volyn εξετάζει η αρμόδια ρωσική ερευνητική επιτροπή.
«Η ερευνητική επιτροπή θα εξετάσει τις πληροφορίες για προκλήσεις που προετοιμάζει το καθεστώς του Κιέβου σε δυτικές περιοχές της Ουκρανίας στο πλαίσιο ποινικών υποθέσεων που διερευνώνται επί του παρόντος», ανέφερε η επιτροπή, σύμφωνα με το Tass.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, το Κίεβο σχεδιάζει προκλήσεις σε δυτικές περιοχές της Ουκρανίας με θανάτους αμάχων, προκειμένου να κατηγορήσει τις ρωσικές δυνάμεις.
Σε αυτόν τον βαθμό, οι τακτικοί πύραυλοι Tochka-U θα εκτοξευθούν σε πολυσύχναστες περιοχές στις περιοχές Lvov και Volyn
Η Επιτροπή σημείωσε ότι οι ανακριτές θα ζητήσουν αυτές τις πληροφορίες από το υπουργείο Άμυνας.
Τα γεγονότα αυτά θα καταγραφούν στις ποινικές υποθέσεις που διερευνώνται.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης