Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wallace (υπουργός Άμυνας Μ. Βρετανίας): Στρατοδικείο για Putin και Ρώσους στρατηγούς για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Wallace (υπουργός Άμυνας Μ. Βρετανίας): Στρατοδικείο για Putin και Ρώσους στρατηγούς για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Putin θα πρέπει να συμβιβαστεί με το ότι έχει χάσει τελείως, η Ρωσία δεν είναι αυτό που ήταν είπε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
Σχετικά Άρθρα

Να διωχθούν για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία τόσο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin όσο και οι Ρώσοι στρατηγοί του ζήτησε ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Ben Wallace κατά την ομιλία του στο βρετανικό Μουσείο Εθνικού Στρατού, η οποία συμπίπτει με την ετήσια παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας για την Ημέρα της Νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο Wallace είπε πως ο Putin και οι στρατηγοί του αντικατοπτρίζουν τον φασισμό και την τυραννία της εποχής πριν από 77 χρόνια και η εισβολή τους στην Ουκρανία ατιμάζει το στρατιωτικό παρελθόν της χώρας, ενώ σχετικά με τους Ρώσους στρατηγούς, είπε πως «για αυτούς και για τον Putin δεν μπορεί να υπάρξει καμία ημέρα νίκης, μόνο ντροπής και σίγουρα ήττας στην Ουκρανία».

Πολύ πιθανό να νικήσουν οι Ουκρανοί

Μάλιστα ο Wallace υποστήριξε ότι είναι «πολύ πιθανό η Ουκρανία να νικήσει τον ρωσικό στρατό» ενώ κάλεσε τον Putin να συμβιβαστεί με το γεγονός ότι η Μόσχα έχει χάσει τον πόλεμο μακροπρόθεσμα.
«Είναι πολύ πιθανό η Ουκρανία να λυγίσει τον ρωσικό στρατό σε τέτοιο βαθμό ώστε, είτε θα χρειαστεί να πάει πίσω σε συνθήκες προ Φεβρουαρίου ή ουσιαστικά θα καταρρεύσει.
Θα πρέπει ο Putin να συμβιβαστεί με το πόσο έχει χάσει μακροπρόθεσμα και έχει χάσει απολύτως.
Η Ρωσία δεν είναι αυτό που ήταν» ανέφερε ο Βρετανός υπουργός.

Ντροπή

Ο Wallace είπε πως ο Putin χρησιμοποίησε την 77η επέτειο από τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας για να κρύψει τα λάθη του στην Ουκρανία, όπου η απάντηση στις αποτυχίες του επί του πεδίου ήταν μια «επαίσχυντη επίδειξη αυτοσυντήρησης, σε συνδυασμό με αποτυχία, θυμό, ανεντιμότητα και αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων».
«Όλοι οι επαγγελματίες στρατιώτες πρέπει να τρομοκρατούνται από τη συμπεριφορά του ρωσικού στρατού.
Οι Ρώσοι στρατιώτες όχι μόνο εμπλέκονται σε παράνομη εισβολή και εγκλήματα πολέμου, αλλά οι διοικητές τους έχουν απογοητεύσει τους στρατιώτες τους σε σημείο που πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον στρατοδικείου» υπογράμμισε ο Wallace.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης