Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας ο Yoon Suk-yeol – Ζητά αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας

Νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας ο Yoon Suk-yeol – Ζητά αποπυρηνικοποίηση της Β. Κορέας
Είμαι έτοιμος για τολμηρό σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομίας της Β. Κορέας είπε ο Yoon Suk-yeol
Σχετικά Άρθρα
Την πλήρη αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας ζητά ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Yoon Suk-yeol, ο οποίος μάλιστα υπογράμμισε πως είναι έτοιμος να θέσει σε εφαρμογή ένα τολμηρό σχέδιο για την οικονομική ενίσχυση της Β. Κορέας εφόσον αυτή αποφασίσει να βάλει τέλος στο πυρηνικό της πρόγραμμα.
Μετά την ορκωμοσία του στην προεδρία της Νότιας Κορέας, ο Yoon Suk-yeol είπε μιλώντας στο Κοινοβούλιο, ότι θα επιδιώξει την «πλήρη αποπυρηνικοποίηση» της Βόρειας Κορέας και ότι η πόρτα του διαλόγου θα παραμείνει ανοικτή, αν και έσπευσε να σημειώσει πως η Ν. Κορέα θα χτυπήσει προληπτικά, εάν έχει κάποιο σημάδι επικείμενης επίθεσης από τη Β. Κορέα.
«Τα προγράμματα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας συνιστούν απειλή όχι μόνο για τη δική μας ασφάλεια και αυτή της Ασίας, αλλά για την παγκόσμια ασφάλεια» υποστήριξε ο Yoon Suk-yeol, τονίζοντας ότι «η πόρτα του διαλόγου θα παραμείνει ανοικτή ώστε να μπορέσουμε να επιλύσουμε ειρηνικά» το πρόβλημα.
Πάντως, πέρα από το πρόβλημα της πυρηνικής Β. Κορέας, ο Yoon Suk-yeol είναι αντιμέτωπος και με το πρόβλημα του πληθωρισμού, το οποίο απειλεί να την οικονομική ανάκαμψη της Ν. Κορέας ύστερα από τα δύο χρόνια της πανδημίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης