Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η πρώτη επίσημη εθνικοποίηση: Τα ρωσικά εργοστάσιά της Renault περνούν στα χέρια της Μόσχας

Η πρώτη επίσημη εθνικοποίηση: Τα ρωσικά εργοστάσιά της Renault περνούν στα χέρια της Μόσχας
Τον Μάρτιο, η Renault ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της στο εργοστάσιο εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για την παρουσία της μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία
Σχετικά Άρθρα

Η Renault πουλά το πλειοψηφικό ποσοστό που έχει στην αυτοκινητοβιομηχανία Avtovaz σε ρωσικό επιστημονικό ινστιτούτο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική εταιρία, προσθέτοντας ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την εξαετή δυνατότητα της επαναγοράς του ποσοστού.
Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη εθνικοποίηση από τότε που ξεκίνησε η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.
Πάνω από 400 εταιρίες έχουν αποσυρθεί από τη Ρωσία από τότε που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αφήνοντας πίσω περιουσιακά στοιχεία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Η Renault, η αυτοκινητοβιομηχανία της Δύσης με τη μεγαλύτερη έκθεση στη ρωσική αγορά, πρόσθεσε ότι η συμμετοχή της που ανέρχεται σχεδόν στο 67,69% της Avtovaz θα πωληθεί στο Ρωσικό Κεντρικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης Αυτοκινήτων και Κινητήρων, που ονομάζεται Nami.
«Η οριστικοποίηση αυτών των συναλλαγών δεν υπόκειται σε καμία προϋπόθεση και όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις έχουν εξασφαλιστεί», σύμφωνα με τη Renault.
Το 100% των μετοχών της στη Renault Russia θα μεταβιβαστεί στον Δήμο της Μόσχας.
«Σήμερα λάβαμε μια δύσκολη αλλά απαραίτητη απόφαση και κάνουμε μια υπεύθυνη επιλογή απέναντι στους 45.000 εργαζομένους μας στη Ρωσία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος.
Δύο πηγές με γνώση της κατάστασης δήλωσαν στο Reuters ότι η Renault Russia και η Avtovaz πουλήθηκαν στη συμβολική τιμή του ενός ρουβλίου έκαστη.
Η κίνηση προστατεύει τις επιδόσεις του ομίλου και τη δυνατότητά του να επιστρέψει στη χώρα στο μέλλον σε διαφορετικό πλαίσιο, πρόσθεσε ο ίδιος.
Τον Μάρτιο, η Renault ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις δραστηριότητές της στο εργοστάσιο εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων για την παρουσία της μετά την έναρξη της σύγκρουσης στην Ουκρανία.
Η διοίκηση της Renault είχε ήδη ανακοινώσει ότι το πρώτο εξάμηνο θα προχωρούσε σε προβλέψεις ύψους περίπου 2,2 δισεκ. ευρώ λόγω της πώλησης αυτής.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης