Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ήττα των Ουκρανών στο Azovstal αποτελεί συμβολική νίκη για την Ρωσία - Η αναλώσιμη Ουκρανία και το σχέδιο ΗΠΑ στην ενέργεια

Η ήττα των Ουκρανών στο Azovstal αποτελεί συμβολική νίκη για την Ρωσία - Η αναλώσιμη Ουκρανία και το σχέδιο ΗΠΑ στην ενέργεια
Η Ρωσία θα προσαρτήσει τα κατεχόμενα εδάφη στην ομοσπονδία

Η παράδοση των Ουκρανών στρατιωτών και μελών του τάγματος Azov στο εργοστάσιο χάλυβα Azovstal στην Μαριούπολη ήταν μια συμβολική νίκη για τους ρώσους αλλά σημαντική ήττα για τους Ουκρανούς.
Συμβολική νίκη για τους ρώσους επειδή κατέχουν ήδη το 30% των εδαφών της Ουκρανίας, ελέγχουν πλήρως της Μαριούπολη, το μεγαλύτερο μέρος του Donbass και εκτείνεται η κυριαρχία έως την περιοχή του Kherson.
Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως την Αζοφική θάλασσα και σχεδόν το 75% των ακτών της Μαύρης Θάλασσας.
Ωστόσο επί εβδομάδες οι Ουκρανοί δεν αποδέχονταν την πρόταση της Ρωσίας να παραδοθούν οι στρατιώτες στο Azovstal οπότε η παράδοση των τελευταίων ουκρανών… αποτελεί μια συμβολική νίκη για τους Ρώσους.
Για τους ρώσους η εισβολή στην Ουκρανία ήταν μια λογική κατάληξη άπαξ και αγνοήθηκαν οι θέσεις της Ρωσίας για πολλά χρόνια ειδικά στις ρωσώφωνες περιοχές του Donbass το Luhansk και το Donetsk.
Η Ουκρανία μια διεφθαρμένη χώρα έως πρότινος για τις δυτικές δυνάμεις, έχει γίνει αναλώσιμη και χρησιμοποιείται από το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ για τον υβριδικό πόλεμο που διεξάγεται.
Είναι επίσης σαφές ότι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας δεν μπορούν να υπάρξουν σε αυτή την συγκυρία… οι Ουκρανοί ζητούν απόσυρση των ρώσων και οι ρώσοι δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τα εδάφη που έχουν καταλάβει.

Μεγάλες οι Ουκρανικές απώλειες

«Συνολικά, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, έχουν καταστραφεί τα εξής οπλικά συστήματα της Ουκρανίας από τις ρωσικές δυνάμεις.
168 αεροσκάφη, 125 ελικόπτερα, 912 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 309 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα, 3.134 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 385 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, 1.542 πυροβόλα και όλμους πεδίου, καθώς και 2.983 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων».

Τι θα επακολουθήσει;

Οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται ότι οριοθετούν τα εδάφη στο πλαίσιο της εισβολής στην Ουκρανία.
Από την περιοχή νότια του Kharkiv στην Βόρεια Ουκρανία κοντά στο Izyum με κατεύθυνση ανατολικά προς Severodonetsk και με προέκταση στις περιοχές του Luhansk και Donetsk.
Επίσης την Μαριούπολη που ελέγχεται πλήρως από τις ρωσικές δυνάμεις έως την Kherson κοντά στις παρυφές της Zaporizhia και Mykolaiv… οι ρωσικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει μια μεγάλη ζώνη ελέγχου στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία.
Με βάση τις επιχειρησιακές τακτικές των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και τις εκσκαφές και αναχώματα που δημιουργούν, αποδεικνύουν ότι εδραιώνουν την κυριαρχία τους.
Οι ρώσοι δεν θα εγκαταλείψουν την Ουκρανία, οπότε η στάση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ να τροφοδοτεί με όπλα την Ουκρανία κατά της Ρωσίας είναι μια ατελέσφορη διαδικασία…που απομακρύνει την ειρήνη και συντηρεί τον φαύλο πόλεμο…

Η Ρωσία θα προσαρτήσει τα κατεχόμενα εδάφη στην ομοσπονδία

Η Ρωσία θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα προσαρτήσει τα εδάφη που κατέλαβε κατά την εισβολή στην Ουκρανία στην ρωσική ομοσπονδία.
Ωστόσο η απόφαση θα ληφθεί μόνο όταν η Ρωσία ανακοινώσει ότι πέτυχε τους επιχειρησιακούς στόχους κατά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση.
H Ανατολική Ουκρανία είναι εκβιομηχανισμένη ζώνη, ενώ η Αζοφική και Μαύρη Θάλασσα αποτελούν τα λιμάνια της Ουκρανίας.
Πλην της Οδησσού σχεδόν το 75% των ακτογραμμών της Ουκρανίας το ελέγχουν οι Ρώσοι.

Amos Hochstein: Το σχέδιο των ΗΠΑ είναι να μειώσουν την εξάρτηση της Ευρώπης από το φυσικό αέριο και πετρέλαιο της Ρωσίας

Η κυβέρνηση Biden επιδιώκει να αποδυναμώσει τον ενεργειακό έλεγχο της Ρωσίας στην Ευρώπη ανέφερε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για την ενέργεια Amos Hochstein.

"Η Ρωσία έχει έναν οικονομικό μοχλό: τον ενεργειακό τομέα.
Αυτό κρατούσε ως ξίφος πάνω από τα κεφάλια πολλών χωρών στην Ευρώπη", είπε ο Amos Hochstein.

«Αυτό θα προσπαθήσουμε να αποδυναμώσουμε και να διαφοροποιηθούμε», προσθέτοντας ότι αυτό θα είναι «μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής που μοιράζονται οι ΗΠΑ και η Ευρώπη για τη διασφάλιση ενός κοινού και συνεπούς σχεδίου μάχης ενάντια στις προσπάθειες της Ρωσίας"

Ο Hochstein τα ανέφερε αυτά καθώς η Ευρώπη επιδιώκει να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό φυσικό αέριο, το οποίο αποτελεί το 40% της αλυσίδας εφοδιασμού της Ευρώπης.
Το Ισραήλ είναι μια από τις χώρες που θέλει να προσφέρει μια εναλλακτική λύση, αλλά μπορεί να μην είναι μια βιώσιμη επιλογή για την Ευρώπη αρκετά γρήγορα.

Υπάρχουν δύο επίπεδα για να ανατρέψουμε τις φιλοδοξίες του Ρώσου Προέδρου Putin να καταλάβει την Ουκρανία, είπε ο Amos Hochstein: το ένα είναι το στρατιωτικό σκέλος και το άλλο είναι το οικονομικό.
Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να παράσχουν στον ουκρανικό στρατό «ό,τι χρειάζεται για να αμυνθεί έναντι αυτής της ρωσικής επίθεσης».
Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden έχει δεσμευτεί σε μια παγκόσμια εκστρατεία κυρώσεων κατά της Ρωσίας, ένα στοιχείο της οποίας είναι ο ενεργειακός τομέας.
Η ενότητα εναντίον της Ρωσίας «ήταν το μοναδικό πιο σημαντικό στοιχείο στον κόσμο για να αντισταθεί στις φρικαλεότητες που διαπράττει ο Putin εκεί, που περιλαμβάνει «κύματα κυρώσεων» που είναι σοβαρές, μακροπρόθεσμες και διαρκείς.

Να σημειωθεί ότι το Ισραήλ προσπαθεί να διπλασιάσει την παραγωγή φυσικού αερίου σε περίπου 40 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα από περίπου 20  δισεκ, καθώς επεκτείνει τα τρέχοντα έργα και ανακαλύπτει νέα κοιτάσματα.
Το Ισραήλ προμηθεύει την τοπική αγορά και μέσω ενός μικρού δικτύου αγωγών εξάγει στις γειτονικές χώρες όπως Αίγυπτο και Ιορδανία, ενώ μεγάλο μέρος του φυσικού αερίου θα προοριζόταν για την Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης