Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Σημαντικά κέρδη 1,4%, στα 1.841,20 δολάρια η ουγγιά

Χρυσός: Σημαντικά κέρδη 1,4%, στα 1.841,20 δολάρια η ουγγιά
Η μείωση της τιμής του δολαρίου και η πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ λειτούργησαν ενισχυτικά προς τα μέταλλα
Σχετικά Άρθρα

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα ο χρυσός, επωφελούμενος από την απομάκρυνση των επενδυτών απο τα περιουσαικά που ενέχουν ρίσκο όπως έδειξε η μεγάλη πτώση των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών μια μέρα πριν.
«Ο κίνδυνος μιας οικονομικής ύφεσης στις ΗΠΑ βρίσκεται πλέον στο μυαλό traders και επενδυτών, που ήδη προβληματίζονται για διάφορα σοβαρά ζητήματα, όπως ο πόλεμος της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και η κατάσταση με τον Covid σε μεγάλα αστικά κέντρα της Κίνας, που διαταράσσει το παγκόσμιο εμπόριο», σημειώνει ο Jim Wyckoff της Kitcom.com. «Η μείωση της τιμής του δολαρίου και η πτώση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ σήμερα λειτούργησαν ενισχυτικά προς τα μέταλλα», συμπληρώνει.
Στο πλαίσιο αυτό ο χρυσός παράδοσης Ιουνίου κέρδισε 25,30 δολάρια ή 1,4%, κλείνοντας στα 1.841,20 δολάρια η ουγγιά, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδό του από τις 12 Απριλίου.
Το ασήμι Ιουλίου κέρδισε 1,7%, κλείνοντας στα 21,908 δολάρια η ουγγιά.
Στα υπόλοιπα μέταλλα, ο χαλκός Ιουλίου κέρδισε 2,5% κλείνοντας στα 4,2830 δολ. η λίβρα, η πλατίνα Ιουλίου κέρδισε 3,2% και έκλεισε στα 953,70 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου έχασε 0,7% κι έκλεισε στα 1.978,40 δολ. η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης