Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τι θα κάνει η Ρωσία με το τάγμα Azov που παραδόθηκε – Όλα τα σενάρια

Τι θα κάνει η Ρωσία με το τάγμα Azov που παραδόθηκε – Όλα τα σενάρια
Στις 26 Μαΐου το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας θα εξετάσει το αίτημα να χαρακτηριστεί «τρομοκρατική οργάνωση» το τάγμα Azov
Σχετικά Άρθρα

Η Ρωσία θα εξετάσει την πιθανότητα να προχωρήσει στην ανταλλαγή των αιχμάλωτων μαχητών του ουκρανικού τάγματος του Azov με τον Viktor Medvedchuk, τον Ουκρανό πολιτικό και επιχειρηματία που πρόσκειται στοn Vladimir Putin, δήλωσε ο βουλευτής Leonid Slutsky , που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις εκ μέρους της Μόσχας.
«Θα εξετάσουμε το ζήτημα» είπε ο Slutsky σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti, όταν ρωτήθηκε για το θέμα αυτό.
Από την πόλη Ντονέτσκ όπου βρίσκεται, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ο Ρώσος βουλευτής διευκρίνισε ότι η πρόταση μιας τέτοιας ανταλλαγής θα μεταφερθεί στη Μόσχα «από εκείνους που έχουν το δικαίωμα».

O Medvedchuk
Ο 67χρονος Medvedchuk συνελήφθη στα μέσα Απριλίου στην Ουκρανία.
Είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον Μάιο του 2021, αφού κατηγορήθηκε για «εσχάτη προδοσία» και για «απόπειρα λεηλασίας των φυσικών πόρων της Κριμαίας», της χερσονήσου που προσάρτησε η Ρωσία το 2014.
Την Παρασκευή (20/5) ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι παραδόθηκαν και οι τελευταίοι μαχητές που υπερασπίζονταν τη Μαριούπολη και είχαν οχυρωθεί για εβδομάδες στο χαλυβουργείο του Αζοφστάλ. Μεταξύ αυτών είναι και μέλη του τάγματος Azov, μιας μονάδας που το Κρεμλίνο την χαρακτηρίζει «νεοναζιστική». Το Κίεβο ελπίζει να ανταλλάξει τους μαχητές αυτούς με Ρώσους αιχμαλώτους πολέμου.

Το δικαστήριο

Στις 26 Μαΐου το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας θα εξετάσει το αίτημα να χαρακτηριστεί «τρομοκρατική οργάνωση» το τάγμα Azov, κάτι που θα μπορούσε να περιπλέξει την ανταλλαγή των αιχμαλώτων.
Ο ηγέτης των αυτονομιστών του Ντονέτσκ Denis Pushilin, είπε ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες που υπερασπίστηκαν το Azovstal και παραδόθηκαν θα πρέπει να δικαστούν. «Θεωρώ ότι το δικαστήριο είναι αναπόφευκτο: η δικαιοσύνη πρέπει να θριαμβεύσει» είπε ο Pushilin, στην ίδια συνέντευξη Τύπου όπου μίλησε και ο Slutsky.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης