Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Sabah: «Καημένε Μητσοτάκη, καημένε ελληνικέ λαέ... - Η αυταπάτη της Ελλάδας και η υποδούλωση στις ΗΠΑ»

Daily Sabah: «Καημένε Μητσοτάκη, καημένε ελληνικέ λαέ... - Η αυταπάτη της Ελλάδας και η υποδούλωση στις ΗΠΑ»
Άρθρο καταπέλτης κατά Ελλάδος και Μητσοτάκη
Σχετικά Άρθρα
Η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα και η ομιλία του στο Κογκρέσο εξακολουθεί να εξοργίζει τη γείτονα χώρα, Τουρκία, η οποία συνεχίζει να εξαπολύει σφοδρά πυρά κατά της χώρας μας, είτε μέσω της πολιτικής ηγεσίας, είτε μέσω των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ.
Συγκεκριμένα, νέο άρθρο της τουρκικής εφημερίδας Daily Sabah, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι « Η σκανδαλώδης στιγμή του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ δεν είναι παρά μια περιττή κίνηση για να βλάψει τις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας», γράφοντας μάλιστα στον τίτλο της «...Καημένε Μητσοτάκη»..

Το πλήρες κείμενο

«Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών, που παραλίγο να αποδοκιμάσει την Τουρκία, ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαινόταν χαρούμενος.
Τι θλιβερή κατάσταση.
Προφανώς, πρέπει να πίστευε ότι εντυπωσίασε την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Harris, την Πρόεδρο της Βουλής, Pelosi, και άλλους γερουσιαστές, οι οποίοι τον χειροκρότησαν θερμά.
Λοιπόν, αναρωτιέμαι τι πίστευε ότι θα κέρδιζε δημιουργώντας μια νέα κρίση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας όταν οι δύο έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μια de facto διαδικασία ομαλοποίησης.
Θα δωρίσει η Ουάσιγκτον περισσότερα όπλα στην Αθήνα;
Θα τα τοποθετήσει στα νησιά στις τουρκικές ακτές, σε αντίθεση με τη Συνθήκη της Λωζάνης του 1923 και τις Συνθήκες Ειρήνης του Παρισιού του 1947;
Υπάρχει περιθώριο για τοποθέτηση όπλων στα νησιά; Ή θα οργανώσει η Κύπρος στρατιωτική επιχείρηση για την κατάληψη της Λευκωσίας και την ένωση του νησιού;
Οχι! Ο Μητσοτάκης ξέρει πολύ καλά ότι τίποτα από όλα αυτά δεν θα γίνει.
Ο μόνος λόγος που προσπαθεί να τρομάξει το κοινό με παραμύθια για τον «τουρκικό επεκτατισμό» μπροστά στις κάμερες είναι ότι του ανατίθεται να διαχειριστεί μια χώρα που έχει υποθηκευθεί στις ΗΠΑ.
Πράγματι, η Τουρκία φυλάει τα επικίνδυνα νοτιοανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ. Γείτονές του είναι το Ιράν, το Ιράκ και η Συρία.
Είναι επίσης γειτονική με τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα.
Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό από το να εκσυγχρονίσει τον στρατό της, όπως και η Ελλάδα, σύμφωνα με τις διεθνείς συμφωνίες.
Αν δεν υπήρχε ένα κυρίαρχο, οργανωμένο κράτος όπως η Τουρκία σε αυτή την περιοχή, η Ελλάδα θα ήταν ακριβώς κάτω από τη μύτη της τη Μέση Ανατολή, της οποίας οι λαοί μετακινούνται μαζικά προς τη Δύση και θα δεχόταν διαρκώς μετάναστες.
Ο Μητσοτάκης, που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει ούτε τους τόκους του εξωτερικού χρέους, αναγκάζεται να παίξει αυτό το παιχνίδι.
Γιατί όποιος κι αν έρθει στην εξουσία, γνωρίζουν ότι η χώρα που βρίσκεται σε οικονομική κρίση εξαρτάται από τις ΗΠΑ ή τον εκπρόσωπό τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Γερμανία, για να να σωθεί.
Ωστόσο, αυτό που χρειάζεται ο ελληνικός λαός δεν είναι η συσσώρευση αμερικανικών όπλων στην Αλεξανδρούπολη, η ανάφλεξη της συζήτησης για την υφαλοκρηπίδα, η περαιτέρω εμβάθυνση της κυπριακής κρίσης ή μια πολιτική της έντασης.
Η Ελλάδα, όπως και η Τουρκία, αντιμετωπίζει αυξανόμενες τιμές πετρελαίου, ενοικίων και τροφίμων.
Υπάρχουν βέβαια ακραίοι εθνικιστές στην Τουρκία, όπως και στην Ελλάδα.
Πρόκειται, όμως, για μικρούς περιθωριακούς κύκλους.
Δεν έχουν καμία επιρροή στην κοινωνία, την πολιτική ή τα μέσα ενημέρωσης.
Η κυβέρνηση του Προέδρου Erdogan, που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 20 χρόνια, δεν έχει καν τέτοια ατζέντα.

'Δεν υπάρχει πλέον'

Κατά τη γνώμη μου (αναφέρει ο αρθρογράφος της DS), η πρόσφατη δήλωση του Erdogan ότι «ο Μητσοτάκης δεν υπάρχει πια » πηγάζει από αγανάκτηση και όχι από οργή.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Τουρκία και η Ελλάδα έχουν κοινά υλικά συμφέροντα στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Ενεργήστε μαζί για θέματα εμπορίου και ενέργειας, θα αναζωογονηθούν.
Ο Erdogan, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο της αμερικανικής κυβέρνησης επειδή ακολουθεί ανεξάρτητες πολιτικές και προστατεύει τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας, έχει αυτή την προοπτική και την ικανότητα να επιδεικνύει δύναμη θέλησης.
Αυτό το δείχνει με κάθε ευκαιρία απλώνοντας ειλικρινά το χέρι του στους Έλληνες πολιτικούς.
Ο Μητσοτάκης, από την άλλη, δείχνει ότι, όπως και οι άλλοι, θα συνεχίσει να αποσπά την προσοχή τόσο της χώρας του όσο και της Τουρκίας με τεχνητές ατζέντες.
Με την τελευταία του κίνηση έσβησε κάθε ελπίδα για τον εαυτό του.
Δεν νοιάζεται ο Μητσοτάκης, ο οποίος «χαριτολογώντας» είπε «δεν παίρνω τόσο χειροκροτήματα στην Ελλάδα» ως απάντηση στο χειροκρότημα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, δεν ενδιαφέρεται πώς θα μείνει στην ιστορία;
Screenshot_3_15.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης