Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fedun (Lukoil): Η Ρωσία να μειώσει κατά 30% την παραγωγή πετρελαίου για καλύτερες τιμές

Fedun (Lukoil): Η Ρωσία να μειώσει κατά 30% την παραγωγή πετρελαίου για καλύτερες τιμές
Γιατί να διατηρήσουμε παραγωγή 10 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα διερωτάται ο επικεφαλής της Lukoil
Σχετικά Άρθρα

Την πρόταση να μειώσει η Ρωσία την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου της κατά 20% με 30% έτσι ώστε να επιτύχει καλύτερες τιμές διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας πετρελαίου Lukoil, Leonid Fedun.
«Γιατί πρέπει η Ρωσία να διατηρήσει μια παραγωγή της τάξης των 10 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου την ημέρα, όταν εμείς μπορούμε πιο αποτελεσματικά να καταναλώνουμε και να εξάγουμε 7 με 8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα, χωρίς αυτό να έχει επίπτωση στον κρατικό προϋπολογισμό ή στην εγχώρια κατανάλωση» διερωτήθηκε ο Fedun σε άρθρο του στη ρωσική εφημερίδα RBC.
«Τι είναι καλύτερο;
Να πουλάμε 10 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα προς 50 δολάρια ή να πουλάμε 7 εκατομμύρια βαρέλια προς 80 δολάρια;» διερωτήθηκε ο Fedun, ο οποίος ζητά να υπάρξουν περισσότερες επενδύσεις στο στόλο των τάνκερ της Ρωσίας καθώς όπως είπε, οι κυρώσεις της Δύσης έχουν αυξήσει το κόστος ναύλωσης των πλοίων.
Σημειώνεται πως η ΕΕ αναζητά τρόπους έτσι ώστε να επιβάλλει embargo στο ρωσικό πετρέλαιο, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει καταλήξει σε συμφωνία.
Στο επίκεντρο βρίσκεται η πρόταση απαγόρευσης του ρωσικού πετρελαίου που διακινείται μέσω θαλάσσης και να εξαιρεθεί το αργό που μεταφέρεται μέσω αγωγών προς Ουγγαρία, Σλοβακία και Τσεχία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης