Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden: Φτάνει, αρκετά με την πώληση όπλων – Πόσα μακελειά πρέπει ακόμα να αποδεχθούμε;

Biden: Φτάνει, αρκετά με την πώληση όπλων – Πόσα μακελειά πρέπει ακόμα να αποδεχθούμε;
Έκκληση στο Κογκρέσο να βρει τρόπο να περιορίσει την πώληση επιθετικών όπλων
Σχετικά Άρθρα

Με την φράση «Φτάνει, αρκετά!» και με το ερώτημα «πόσα ακόμα μακελειά είμαστε διατεθειμένοι να δεχθούμε» ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden κάλεσε το Κογκρέσο να βρει τρόπο προκειμένου να απαγορευτούν οι πωλήσεις επιθετικών όπλων, να ενταθούν οι έλεγχοι στο παρελθόν των αγοραστών όπλων και να εφαρμοστεί μια σειρά μέτρων έτσι ώστε να μην επαναληφθούν ξανά μαζικοί πυροβολισμοί (mass shooting) στις ΗΠΑ.
«Πόσα ακόμη μακελειά είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε;» διερωτήθηκε στο διάγγελμα του ο Biden ύστερα από τα συνεχή περιστατικά μαζικών πυροβολισμών (σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Υόρκη, σε νοσοκομείο στην Οκλαχόμα) το τελευταίο διάστημα με αποκορύφωμα τη δολοφονία 19 παιδιών Δημοτικού και εκπαιδευτικών σε σχολείο στο Τέξας.
Συγκεκριμένα, ο Biden ζήτησε να απαγορευθεί σε εθνικό επίπεδο η πώληση ημιαυτόματων τουφεκιών εφόδου, όπως είχε γίνει από το 1994 ως το 2004, προτείνοντας ωστόσο να αυξηθεί το όριο ελάχιστης ηλικίας για την αγορά τους από τα 18 έτη στα 21 έτη.
Επιπλέον, απαίτησε να απαγορευθούν οι γεμιστήρες μεγάλης χωρητικότητας, να γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι του ποινικού μητρώου και του ψυχολογικού ιστορικού επίδοξων αγοραστών όπλων και να υποχρεώνονται οι ιδιώτες να κρατούν τον οπλισμό τους κλειδωμένο στα σπίτια τους.

Νεκροί περισσότεροι μαθητές, παρά αστυνομικοί

«Εδώ και είκοσι χρόνια, έχουν σκοτωθεί από πυροβόλα όπλα περισσότεροι μαθητές από ό,τι αστυνομικοί και στρατιωτικοί σε ώρα καθήκοντος μαζί.
Σκεφτείτε το.
Η δεύτερη τροπολογία» του αμερικανικού Συντάγματος, που εγγυάται το δικαίωμα της οπλοκατοχής, δεν είναι απόλυτη» ανέφερε ο Biden, ο οποίος εξαπέλυσε τα πυρά του κατά των Ρεπουμπλικάνων για τις ενστάσεις που διατυπώνουν σχετικά με το ζήτημα της οπλοκατοχής, καλώντας τη Γερουσία να κάνει κάτι.
«Υποστηρίζω την προσπάθεια (...) μικρής ομάδας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών γερουσιαστών που ψάχνουν να βρουν έναν δρόμο, αλλά, Θεέ μου, το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών δεν θέλει καμία από τις προτάσεις αυτές να συζητηθεί καν, πόσο μάλλον να τεθεί σε ψηφοφορία, αυτό το βρίσω απαράδεκτο.
Δεν μπορούμε να προδώσουμε ξανά τον αμερικανικό λαό.
Είναι καιρός η Γερουσία να κάνει κάτι» υποστήριξε ο Biden.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης