Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Ιστορικό λάθος της Ρωσίας η εισβολή, αλλά δεν πρέπει να την ταπεινώσουμε

Macron: Ιστορικό λάθος της Ρωσίας η εισβολή, αλλά δεν πρέπει να την ταπεινώσουμε
"Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία, ώστε την ημέρα που θα σταματήσουν οι μάχες να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια διέξοδο με διπλωματικά μέσα", δήλωσε ο Macron
Σχετικά Άρθρα

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας να μην ταπεινωθεί η Ρωσία, ώστε όταν σταματήσουν οι μάχες στην Ουκρανία να βρεθεί διπλωματική λύση, προσθέτοντας ότι πιστεύει ότι το Παρίσι θα διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο για τον τερματισμό της σύγκρουσης, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Reuters.
Ο Macron έχει προσπαθήσει να διατηρήσει ανοιχτό τον διάλογο με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.
Η στάση του έχει επικριθεί επανειλημμένα από ορισμένους ανατολικούς και βαλτικούς εταίρους στην Ευρώπη, καθώς θεωρούν ότι υπονομεύει τις προσπάθειες να πιεστεί ο Putin ώστε να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
"Δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία, ώστε την ημέρα που θα σταματήσουν οι μάχες να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια διέξοδο με διπλωματικά μέσα", δήλωσε ο Macron σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε το Σάββατο 4/6.
"Είμαι πεπεισμένος ότι ο ρόλος της Γαλλίας είναι να είναι μια διαμεσολαβητική δύναμη".

Oι συνεννοήσεις Macron - Putin

Ο Macron μιλούσε τακτικά με τον Putin μετά την εισβολή στο πλαίσιο των προσπαθειών για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός και την έναρξη αξιόπιστων διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας.
"Νομίζω, και του το είπα, ότι κάνει ένα ιστορικό και θεμελιώδες λάθος για τον λαό του, για τον εαυτό του και για την ιστορία", δήλωσε ο Macron.
Η Γαλλία έχει στηρίξει την Ουκρανία στρατιωτικά και οικονομικά, αλλά μέχρι τώρα ο Macron δεν έχει πάει στο Κίεβο για να προσφέρει συμβολική πολιτική στήριξη όπως άλλοι ηγέτες της ΕΕ, κάτι που η Ουκρανία ήθελε να κάνει.
Ο Macron δήλωσε ότι δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάει.
Το Παρίσι στέλνει επιθετικά όπλα, μεταξύ των οποίων το οβιδοβόλο Caesar από τα αποθέματα του γαλλικού στρατού.
Ο Macron δήλωσε ότι ζήτησε από τους κατασκευαστές όπλων να επιταχύνουν την παραγωγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης