Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υelen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η μείωση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα δεν είναι «πανάκεια» για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού

Υelen (ΥΠΟΙΚ ΗΠΑ): Η μείωση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα δεν είναι «πανάκεια» για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού
«Θέλω να ξεκαθαρίσω, ειλικρινά δεν πιστεύω ότι η δασμολογική πολιτική είναι πανάκεια σε σχέση με τον πληθωρισμό», είπε η ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ, Janet Yellen

H μείωση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα δεν είναι «πανάκεια» για την αντιμετώπιση του υψηλού πληθωρισμού, δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Janet Yellen.
Οι δηλώσεις της Yellen ακολουθούν εκείνες του Joe Biden τον περασμένο μήνα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στην Ασία ότι εξέταζε τη μείωση των εισαγωγικών δασμών που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση Trump.
Από τότε που ο πληθωρισμός άρχισε να «θερμαίνεται», πολλοί οικονομολόγοι παροτρύνουν την κυβέρνηση Biden να μειώσει τους εμπορικούς δασμούς.
Mελέτη από το Peterson Institute for International Economics εκτίμησε ότι η κατάργηση των δασμών στην Κίνα θα μπορούσε να μειώσει τον πληθωρισμό κατά 1,3%.
Ωστόσο, όπως επισημαίνει το Marketwatch, κατά τη διάρκεια ακρόασης σε επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων, όταν η Υellen ρωτήθηκε από τη βουλευτή Stephany Murphy, εάν η μείωση των δασμών στα κινεζικά προϊόντα θα μείωνε τον πληθωρισμό, απάντησε: «Πιστεύω ότι ορισμένες μειώσεις μπορεί να είναι δικαιολογημένες και θα μπορούσαν να βοηθήσουν στον περιορισμό των τιμών των πραγμάτων που αγοράζουν οι άνθρωποι και είναι επαχθείς».
«Θέλω να ξεκαθαρίσω, ειλικρινά δεν πιστεύω ότι η δασμολογική πολιτική είναι πανάκεια σε σχέση με τον πληθωρισμό», πρόσθεσε.
Η υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι δαπάνες για αγαθά αντιπροσωπεύουν μόνο το ένα τρίτο της κατανάλωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης