Τελευταία Νέα
Διεθνή

Gaidai (Luhansk): Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Sieverodonetsk, σκληρές οδομαχίες

Gaidai (Luhansk): Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Sieverodonetsk, σκληρές οδομαχίες
Οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άμυνα είπε ο Gaidai
Σχετικά Άρθρα

Για συνεχείς βομβαρδισμούς των Ρώσων στο Sieverodonetsk και για σκληρές οδομαχίες στην πόλη έκανε λόγο ο κυβερνήτης του Luhansk, Serhiy Gaidai, τη στιγμή που ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είπε πως η έκβαση των μαχών εκεί, θα κρίνει όλη την τύχη του Donbass.
Σύμφωνα με τον Gaidai, οι ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν τις περιοχές της στρατηγικής σημασίας πόλης που βρίσκονται ακόμη υπό ουκρανικό έλεγχο, καταστρέφοντας «οτιδήποτε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την άμυνα».
Ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορέσουν να «καθαρίσουν» την πόλη, όταν θα παραλάβουν συστήματα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας.
«Οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ανακαταλάβουν την πόλη σε 2 με 3 ημέρες, μόλις θα έχουν στην διάθεσή τους τα δυτικά συστήματα πυροβολικού μεγάλης εμβέλειας» είπε ο Gaidai, αναφέροντας πως οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κερδίσει έδαφος τις τελευταίες ημέρες και ελέγχουν «μεγάλο μέρος της πόλης».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Sieverodonetsk, Oleksandr Stryuk υποστήριξε πως η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη και ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ακόμα διατηρούν τον έλεγχο της βιομηχανικής ζώνης και των γειτονικών περιοχών.
Όπως είπε, οι γραμμές άμυνας κρατούν παρά τα συνεχή πυρά του ρωσικού πυροβολικού, ενώ σημείωσε πως στην πόλη βρίσκονται 10.000 άμαχοι, οι οποίοι είναι αδύνατο να φύγουν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης