Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov για τις κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία ο Ζelensky: Ό,τι διασκεδάζει το παιδί

Lavrov για τις κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία ο Ζelensky: Ό,τι διασκεδάζει το παιδί
O Ζelensky είχε επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας…

«Ανάξιες λόγου» χαρακτήρισε τις κυρώσεις που επέβαλε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky κατά της ηγεσίας της ρωσικής ομοσπονδίας την Παρασκευή 10 Ιουνίου ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov.
«Δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αξίζει σχολιασμό ή κάποια αντίδραση εκ μέρους μας, ό,τι διασκεδάζει το παιδί» επεσήμανε…
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky υπέγραψε διάταγμα για την επιβολή κυρώσεων -- συμπεριλαμβανομένων δεσμεύσεων περιουσιακών στοιχείων και ταξιδιωτικών απαγορεύσεων -- σε βάρος του προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin και δεκάδων κορυφαίων αξιωματούχων του Κρεμλίνου, όπως ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα από την ουκρανική προεδρία.
Μεταξύ των Ρώσων αξιωματούχων στους οποίους το Κίεβο επέβαλε κυρώσεις, ξεχωρίζουν ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου Dmytri Peskov, ο υπουργός Εξωτερικών Sergey Lavrov και ο υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu.
Οι ουκρανικές κυρώσεις, που επιβλήθηκαν τέσσερις μήνες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, εκτιμάται πως έχουν περισσότερο συμβολικό χαρακτήρα παρά κάποιον ουσιαστικό αντίκτυπο.
Κατά τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου, ο Ζelensky πίεζε για μια συνάντηση με τον Putin, αλλά το Κρεμλίνο δεν άφηνε πολλές ελπίδες για την υλοποίησή της, υπογραμμίζοντας ότι έπρεπε να προηγηθούν πολλές προπαρασκευαστικές διαβουλεύσεις μεταξύ διπλωματικών αντιπροσωπειών από τις δύο χώρες.
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας έχουν πλέον «παγώσει» και η Ουκρανία ασκεί πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να επιβάλει ένα έβδομο πακέτο κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης