Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το παραδέχθηκε και η Moderna: Χιλιάδες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε άνδρες κάτω των 40, μετά το εμβόλιο για Covid

Το παραδέχθηκε και η Moderna: Χιλιάδες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας σε άνδρες κάτω των 40, μετά το εμβόλιο για Covid
Η μυοκαρδίτιδα, ένας τύπος καρδιακής φλεγμονής, είναι πιο διαδεδομένη μετά τον εμβολιασμό σε άνδρες ηλικίας 18 έως 24 ετών
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 1.000 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας έχουν εντοπιστεί σε λήπτες του εμβολίου της Moderna για τον Covid που είναι κάτω των 40 ετών, ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία στις 10 Ιουνίου 2022.
Η μυοκαρδίτιδα, ένας τύπος καρδιακής φλεγμονής, είναι πιο διαδεδομένη μετά τον εμβολιασμό σε άνδρες ηλικίας 18 έως 24 ετών, σύμφωνα με την εταιρεία.
Σε ένα έγγραφο που κατατέθηκε πριν από τις επικείμενες συναντήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ και μια συμβουλευτική ομάδα, η Moderna γνωστοποίησε ότι 42,6 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας έχουν εμφανιστεί ανά εκατομμύριο δόσεις που χορηγούνται σε άνδρες αυτής της ηλικιακής ομάδας σε όλο τον κόσμο.
Συνολικά, περίπου 1.076 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί σε άτομα ηλικίας 12 έως 39 ετών, σύμφωνα με το έγγραφο, το οποίο ανέφερε ως πηγή τις αναφορές ασφάλειας της Moderna.
Έως τις 15 Απριλίου, εκτιμάται ότι έχουν χορηγηθεί 160 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna σε άτομα κάτω των 40 ετών.
Η εταιρεία δεν ανέφερε περιπτώσεις περικαρδίτιδας, μιας άλλης καρδιακής φλεγμονής που έχει συνδεθεί με τα εμβόλια που παράγει τόσο η ίδια όσο και η Pfizer.
Τα δύο εμβόλια είναι κατασκευασμένα με τεχνολογία mRNA και ήταν τα πρώτα τέτοια εμβόλια που έλαβαν άδεια τον Δεκέμβριο του 2020.

Άδεια έκτακτης ανάγκης

Το έγγραφο της Moderna υποβλήθηκε στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) και στη συμβουλευτική επιτροπή εμβολίων πριν από τις συναντήσεις της 14ης και της 15ης Ιουνίου.
Η συνάντηση της 14ης Ιουνίου επικεντρώνεται στην αίτηση της Moderna για έγκριση έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο της για τον Covid για παιδιά ηλικίας 6 έως 17 ετών.
Η συνάντηση της 15ης Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να εξετάσει τις αιτήσεις για άδεια έκτακτης ανάγκης από τη Moderna και την Pfizer για τα εμβόλια των εταιρειών για παιδιά από 6 ετών και άνω.
Η Moderna δεν ανέλυσε τους αριθμούς της ανά χώρα. 1.056 αναφορές μυοκαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό μετά τη λήψη του εμβολίου της Moderna μεταξύ ατόμων κάτω των 40 ετών έχουν υποβληθεί στο Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Συμβάντων Εμβολίων των ΗΠΑ (VAERS), το οποίο διαχειρίζεται η FDA και μια άλλη ομοσπονδιακή υπηρεσία.
Οι αναφορές, που είναι μέχρι τις 3 Ιουνίου, περιλαμβάνουν τέσσερις θανάτους και 21 περιπτώσεις μόνιμης αναπηρίας, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Epoch Times.

Σοβαρές επιπτώσεις

Άλλα 526 περιστατικά περικαρδίτιδας έχουν αναφερθεί στην ίδια ηλικιακή ομάδα μετά τη λήψη του εμβολίου της Moderna, με έναν επιπλέον θάνατο και άλλες 13 αναφορές για μόνιμη αναπηρία.
Το VAERS είναι ένα σύστημα με πολλά κενά και πολλές μελέτες έχουν καταδείξει, πως πολλά περιστατικά παρενεργειών δεν έχουν καταγραφεί.
Τόσο η μυοκαρδίτιδα όσο και η περικαρδίτιδα μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις, με τους γιατρούς να ζητούν συχνά από τους ασθενείς τους να σταματήσουν κάθε σωματική δραστηριότητα για κάποιο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με την παρακολούθηση της καρδιακής απεικόνισης μιας υποομάδας ασθενών, τα προβλήματα επιμένουν εδώ και μήνες. Η μακροπρόθεσμη επίπτωση είναι άγνωστη.
Η Moderna ισχυρίζεται ότι η μυοκαρδίτιδα από τον Covid είναι πιο διαδεδομένη από τις περιπτώσεις μετά τον εμβολιασμό, επικαλούμενη δεδομένα που δεν έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους και τα οποία δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Centres for Disease Control and Prevention.
Κάποιες άλλες μελέτες έχουν δείξει το αντίθετο.
Η Moderna ανέφερε ότι δεν εντοπίστηκαν περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας ή περικαρδίτιδας στις μελέτες της σε παιδιά.
Ανέφερε επίσης πως η ανάλυσή της στα δεδομένα ασφάλειας υποδηλώνει ότι τα οφέλη του εμβολίου «αντισταθμίζουν κατά πολύ τους πιθανούς κινδύνους που σχετίζονται με το εμβόλιο, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας».

Αναποτελεσματικά

Τα διαθέσιμα εμβόλια για τον Covid δεν είναι αποδοτικά στις νεότερες παραλλαγές του ιού και καθίστανται αναποτελεσματικά στην πρόληψη της μόλυνσης και τη σοβαρή νόσηση.
Οι ειδικοί αμφισβητούν όλο και περισσότερο την αναλογία οφέλους-κινδύνου υπό το φως των παρενεργειών όπως η μυοκαρδίτιδα.
Ο Dr. Cody Meissner, ο οποίος συμμετέχει στη συμβουλευτική επιτροπή του FDA, είπε στους The Epoch Times ότι νεότερα δεδομένα υποδηλώνουν ότι «το όφελος ισούται περίπου με τον κίνδυνο βλάβης» για πολλά παιδιά.
Η Moderna προβλέπει ότι το εμβόλιο της θα προκαλέσει μυοκαρδίτιδα σε παιδιά ηλικίας 12 έως 17 ετών, αλλά ότι το σκεύασμά της θα αποτρέψει περισσότερες νοσηλείες από τις παρενέργειες που θα προκαλέσει.
Η εταιρεία ανέφερε επίσης ότι δεν αναμένει κρούσματα μυοκαρδίτιδας σε παιδιά 11 ετών και κάτω, επικαλούμενη δεδομένα από ένα από τα δικά της συστήματα, τα οποία συγκέντρωσαν δεδομένα από περισσότερους από 50.000 που έχουν λάβει το εμβόλιο παρά το γεγονός ότι δεν είναι εγκεκριμένο για εφήβους.
Εκατοντάδες αναφορές μυοκαρδίτιδας που εμφανίστηκαν μετά το εμβόλιο της Pfizer σε παιδιά έχουν ήδη κατατεθεί με το VAERS, συμπεριλαμβανομένων περίπου 2,6 ανά εκατομμύριο σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών μετά από μια δεύτερη δόση.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης