Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Σιγκαπούρη η πρώτη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Αυστραλίας και Κίνας μετά από τρία χρόνια – Δήλωση Marles

Στη Σιγκαπούρη η πρώτη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Αυστραλίας και Κίνας μετά από τρία χρόνια – Δήλωση Marles
«Oι σχέσεις μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας είναι περίπλοκες. Και είναι ακριβώς λόγω αυτής της περιπλοκότητας, είναι πραγματικά σημαντικό να έχουμε διάλογο αυτή τη στιγμή»,δήλωσε ο  R. Marles

Την πρώτη τους συνάντηση ύστερα από τρία χρόνια και μια μακρά περίοδο έντασης, είχαν οι υπουργοί Άμυνας της Αυστραλίας και της Κίνας, στο περιθώριο του φόρουμ για την ασφάλεια «Διάλογος της Σάνγκρι-λα» στη Σιγκαπούρη.
Ειδικότερα, συνομιλίες είχε ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας, Richard Marles, με τον Κινέζο ομόλογό του, Wei Fenghe, διάρκειας πάνω από μία ώρα, για την οποία η κινεζική πλευρά δεν έκανε κάποιο σχόλιο.
Ο Αυστραλός υπουργός Άμυνας, Richard Marles, δήλωσε σε δημοσιογράφους πως «ήταν μια ευκαιρία να έχουμε μια πολύ ειλικρινή και ολοκληρωμένη συζήτηση κατά την οποία έθιξα μια σειρά από ζητήματα που ανησυχούν την Αυστραλία».
Πρόσθεσε πως «είναι πραγματικά σημαντικό αυτή τη στιγμή να έχουμε ανοικτές τις γραμμές του διαλόγου», ενώ εξήγησε ότι «οι σχέσεις μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας είναι περίπλοκες. Και είναι ακριβώς λόγω αυτής της περιπλοκότητας που είναι πραγματικά σημαντικό να έχουμε διάλογο αυτή τη στιγμή».
Σημειώνεται ότι οι σχέσεις Αυστραλίας και Κίνας κινούνται σε τεντωμένο σχοινί, κυρίως αφότου η Καμπέρα ζήτησε πριν από δύο χρόνια ανεξάρτητη έρευνα για την προέλευση της πανδημίας του κορωνοϊού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης