Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Η Baykar γίνεται κορυφαίος εξαγωγέας στον αμυντικό και αεροδιαστημικό τομέα

Τουρκία: Η Baykar γίνεται κορυφαίος εξαγωγέας στον αμυντικό και αεροδιαστημικό τομέα
Η εταιρεία πραγματοποίησε 664 εκατομμύρια δολάρια σε εξαγωγές UCAV.
Ο Τούρκος μεγιστάνας των drone Baykar ξεπέρασε τις μεγάλες εταιρείες στον τομέα της άμυνας και της αεροδιαστημικής βιομηχανίας όσον αφορά τις πωλήσεις στο εξωτερικό πέρυσι, και έγινε ο πρωταθλητής των εξαγωγών του κλάδου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.
Η Τουρκική Συνέλευση Εξαγωγέων (TIM) ανακοίνωσε πρόσφατα τους κορυφαίους εξαγωγείς στους 27 τομείς, αποκαλύπτοντας ότι ο τιτάνας των εξαγωγών της αμυντικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας έχει αλλάξει μετά από πολλά χρόνια.
Ο Baykar, κατασκευαστής του παγκοσμίου φήμης μη επανδρωμένου αεροσκάφους μάχης Bayraktar TB2 (UCAV) και του νεότερου Akıncı τελευταίας τεχνολογίας UCAV, ξεπέρασε τις εξαγωγές της Turkish Aerospace Industries (TAI) που παράγει δομές αεροσκαφών για εταιρείες παγκόσμιων αεροπορικών εταιρειών.

Η Baykar αυξάνει συνεχώς τα έσοδα από τις εξαγωγές της

Η εταιρεία πραγματοποίησε 664 εκατομμύρια δολάρια σε εξαγωγές UCAV πέρυσι.
Το ποσό αυτό αντιστοιχούσε σε περισσότερο από το 80% του κύκλου εργασιών της εταιρείας το 2021.
Η Baykar ανέπτυξε και κυκλοφόρησε τα Bayraktar Mini UAV, Bayraktar TB2 και Bayraktar Akıncı UCAV με τα δικά της έργα έρευνας και ανάπτυξης (R&D).
Η εταιρεία προετοιμάζεται επί του παρόντος για την εκτόξευση ενός κατακόρυφης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) Bayraktar UCAV και του Εθνικού Συστήματος Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών Μάχης (MIUS).

Συμβόλαια με 21 χώρες

Κάνοντας την πρώτη εθνική εξαγωγή UAV το 2012, η Baykar υπέγραψε συμβόλαια με 21 χώρες για το Bayraktar TB2, το δοκιμασμένο στη μάχη drone που χρησιμοποιείται στη Συρία, τη Λιβύη, το Καραμπάχ και την Ουκρανία.
Υπεγράφη σύμβαση εξαγωγής με τρεις χώρες και για το Bayraktar Akıncı, το οποίο παραδόθηκε πρόσφατα στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις (TSK).
Στο πλαίσιο των συμβάσεων, το Bayraktar Akıncı και τα επίγεια συστήματα αναμένεται να παραδίδονται περιοδικά από το 2023.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης